Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predvodila je danas državnu komemorativnu svečanost povodom Dana sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja u logoru Jajinci tokom Drugog svetskog rata i položila venac na Spomenik žrtvama u spomen-kompleksu "Jajinci".

Video plus Jajinci, Brnabić - Mi ne želimo nove nestabilnosti i u potpunosti smo okrenuti miru

- Evo nas iznova, u prvi nedeljni oktobarski dan, u Jajincima, na pojedinačno najvećem gubilištu i grobištu iz perioda Drugog svetskog rata na području Republike Srbije, kraj masovnih grobnica u kojima počivaju posmrtni ostaci nedužnih civilnih žrtava i učesnika antifašističke borbe. Danas, još jednom, kao i svake godine, ponosno i odlučno, obnavljamo naš zavet slobodi, nezavisnosti i nepokoru - istakla je premijerka.

Ona je dodala da ne želimo nove nestabilnosti, i da smo u potpunosti okrenuti miru.

- Smelo koračamo ka budućnosti, sa punom svešću o odgovornosti da svoju generaciju učinimo dostojnom naših slavnih predaka. I pogled u budućnost, koju ostavljamo našoj deci, danas je za Srbiju, čini se, bitniji nego ikad - istakla je Ana Brnabić.

Video plus Jajinci, Brnabić - Čitava naša država, a posebno predsednik Srbije i Vlada Srbije, pružaju punu podršku Muzeju žrtava genocida

Kaže da je Republika Srbija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, perspektivna i ekonomski osnažena, i trajno opredeljena da sve izazove rešava mirnim putem, dijalogom i međusobnim uvažavanjem.

- Sa tim uverenjima i još jednim prizivom zajedništva i ovom prilikom vas sve, iz istorijskih i opominjućih Jajinaca, pozivam da se okupimo pod moćnim i veličanstvenim srpskim barjakom slobode - zaključila je premijerka.

Kurir.rs