SRAMNO! RAMA I PLENKOVIĆ POZIVAJU EU I ZAPAD NA DONOŠENJE MERA PROTIV BEOGRADA: Traže da se Srbija kazni zbog dešavanja u Banjskoj
Foto: Printscreen Instagram/Kosovo Online

SRAMNO! RAMA I PLENKOVIĆ POZIVAJU EU I ZAPAD NA DONOŠENJE MERA PROTIV BEOGRADA: Traže da se Srbija kazni zbog dešavanja u Banjskoj

Politika -

Premijeri Albanije i Hrvatske Edi Rama i Andrej Plenković osudili su "nasilje srpskih paravojnih snaga na severu Kosova i to što ih Beograd pretvara u heroje", zatraživši zbog toga mere Evropske unije i Zapada protiv Srbije, prenela je Hrvatska-radio televizija.

Rama koji boravi u zvaničnoj poseti Zagrebu rekao je da je agresija paravojnih snaga jednako zabrinjavajuća kao reakcija Beograda.

Imamo zločin, ubistvo policijskog službenika, te pravljenje onih koji su ga počinili herojima, rekao je Rama, naglasivši da to ne sme da bude prihvatljivo u Evropi koja gaji suprotne vrednosti.

Plenković je naglasio da ti potezi ne mogu ostati bez odgovora i da odluka Beograda o danu žalosti gotovo da podrazumeva identifikaciju s onim što se dogodilo.

Naglasio je da će uslediti istraga kako bi se u potpunosti utvrdilo što se dogodilo, nakon čega će posebni izaslanik EU za dijalog Prištine i Beograda doneti predloge mera.

Plenković je naglasio da je siguran da će mere biti donete, a Rama je pozvao da se one primene bez gubljenja vremena jer odluka Beograda o danu žalosti ne ostavlja prostora za drugačije interpretacije.

Kurir.rs/FoNet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track