"DECO, NIKADA NE ZABORAVITE DA STE SRBI" Milićević otvorio ekološki kamp za mlade u Boljevcu: Vi ste čuvari našeg identiteta FOTO
Foto: Vlada Republike Srbije

"DECO, NIKADA NE ZABORAVITE DA STE SRBI" Milićević otvorio ekološki kamp za mlade u Boljevcu: Vi ste čuvari našeg identiteta FOTO

Politika -

Ministar bez portfelja zadužen sa odnose sa dijasporom Đorđe Milićević večeras je zajedno sa predsednikom Opštine Boljevac dr Nebojšom Marjanovićem otvorio tematski ekološko-obrazovni kamp za mlade iz regiona i dijaspore u kom učestvuju mladi Srbi iz sedam zemalja. Ovo je jedan od 22 kampa u gradovima i opštinama širom Srbije čiju je organizaciju finansirala Vlada preko Kabineta ministra Milićevića.

1 / 5 Foto: Vlada Republike Srbije

- Otvaranje ekološkog kampa za mlade iz naše dijaspore i iz regiona u Boljevcu je još jedan korak u jačanju veza između Srbije i naših sunarodnika koji žive van njenih granica. Kao ministar zadužen za odnose sa dijasporom, ponosan sam što je ovaj projekat deo strateškog cilja koji nam je postavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić a to je da ojačamo veze matice i dijaspore i svi zajedno stvorimo okruženje u kojem će mladi iz dijaspore kad završe škole i fakultete u inostranstvu poželeti da se vrate u svoju zemlju, da svoje znanje upotrebe u Srbiji. Siguran sam da smo uspeli u ovoj nameri, jer gde god sam ovog leta došao, u bilo koji kamp, uvek su mi deca govorila da su oduševljena boravkom u Srbiji i da će se sigurno ponovo vratiti u gradove u kojima su sada prvi put bila – rekao je ministar Milićević.

Ministar je u svom obraćanju učesnicima kampa apelovao na njih da gde god živeli i šta god radili, nikada ne zaborave odakle dolaze.

- Ne zaboravite svoju Srbiju, ne zaboravite našu istoriju, kulturu, tradiciju... Ne zaboravite našu ćirilicu i naš srpski jezik. Jer ako to zaboravimo neće nas biti kao naroda. A vi ste čuvari našeg identiteta. Zapamtite to – poručio je ministar Milićević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track