Kuči: Dačićeva priča o podeli potrešće Balkan

Kuči: Dačićeva priča o podeli potrešće Balkan

Politika -
Svaki zahtev ili pokret u pravcu podele izaziva tektonske poremećaje i o tome više od samih Albanaca treba da razmišljaju ostali, kazao je Kuči

PRIŠTINA - Zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči ocenio je danas da zahtev za podelom Kosova koji je izneo premijer Srbije Ivica Dačić može izazvati tektonske poremećaje na Balkanu.

"Svaki zahtev ili pokret u pravcu podele izaziva tektonske poremećaje i o tome više od samih Albanaca treba da razmišljaju ostali", kazao je Kuči za radio Slobodna Evropa.

Prema njegovim rečima, Srbija je ta koja sada pokušava da izaziva probleme, prvo genocidom, zatim pokušajem zaustavljanja nezavisnosti, a sada podelom Kosova.

Kuči je ocenio da to nije nova ideja, ni Dačića a ni Srbije.

"To je ideja kojoj smo se suprotstavili i demokratski svet i mi. Nezavisnost Kosova je kompromis koji su učinili Albanaci u regionu. To nije bio optimum koji su Albanci želeli", kazao je on. Zamenik premijera je takođe, kao neodgovorne ocenio pojedine izjave u Beogradu da Srbija nije obavezna da ostvaruje sporazume postignute u Briselu.

"Kosovo svoje aktivnosti u celosti koordinira sa EU i SAD. Naš je cilj da se ostvari to što je do sada postignuto da bismo videli šta će se dalje događati. U tom pravcu na nas ne utiču neodgovorne izjave bilo koga u Beogradu", kazao je Kuči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track