SASTANAK SA KINESKIM AMBASADOROM: Ministar Mali sa Mingom razgovarao o produbljivanju saradnje dve zemlje!
Foto: Foto: Ministarstvo finansija

ministarstvo finansija

SASTANAK SA KINESKIM AMBASADOROM: Ministar Mali sa Mingom razgovarao o produbljivanju saradnje dve zemlje!

Politika -

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa novoizabranim ambasadorom Kine u Srbiji Li Mingom o nastavku uspešne saradnje dve zemlje, uz ocenu da svi zajednički projekti dobro napreduju. Mali je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Li Mingu, ukazujući da su Srbija i Kina izgradile uzajamno poverenje i kredibilitet i da nikada u istoriji nisu imali bolje odnose, saopštilo je Ministarstvo.

Govoreći o uspešnoj saradnji, ministar je istakao da Er Srbija od prošle godine ponovo direktno leti do Kine, uvođenjem leta između Beograda i Tjenđina. Mali i ambasador Kine su se osvrnuli i na unapređenje saradnje u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija.

Mali je istakao da je Srbija prepoznala značaj ulaganja u IKT i veštačku inteligenciju, gde je Kina aposolutni lider.

Li Ming se složio da je saradnja dve zemlje zasnovana na dubokom prijateljstvu.

- Verujem da imamo potencijala za još bližu saradnju - rekao je on i ukazao na značaj predstojećeg Trećeg foruma za međunarodnu saradnju inicijative "Pojas i put".

Ambasador Li Ming je čestitao Srbiji na dobijanju organizacije specijalizovane izložbe EXPO 2027, a sagovornici su se složili da je to dobra prilika kako za Srbiju, ali i za čitav region, objavilo je Ministarstvo.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track