JE L` NIŠTA BOLJE NISTE MOGLI DA SMISLITE Kako je evropski ekspert za ribarstvo na N1 postao glavni zagovornik za sankcije Srbiji
Foto: Printscreen

Važno da se ispuni zadatak

JE L` NIŠTA BOLJE NISTE MOGLI DA SMISLITE Kako je evropski ekspert za ribarstvo na N1 postao glavni zagovornik za sankcije Srbiji

Politika -

Toliko stvari u svakodnevnom životu i na poslu koristimo a da pojma nemamo kome za njih treba da se zahvalimo!

Peremo zube i odmeravamo podočnjake u ogledalu a pojma nemamo ko je izmislio kalodont! Ne znamo (i ne nedostaje nam to znanje!) ko je prvi rastegao sajlu za gas, ni ko je nacrtao (prutom u prašini? kredom na tabli?) kvačilo… Tako, recimo, ni Šolakovi novinari ne znaju da je osnove njihovog novinarstva postavio Gebels, a svakog dana emituju vesti.

Jozef Gebels bio je Hitlerov propagandista, a jedna od omiljenih rečenica koja ilustruje njegov način rada bila je: „Nađite mi tri reda nekog teksta i obesiću autora!“ Kao: tendenciozno će protumačiti napisano, pa će pisac zaslužiti kaznu.

Dragan Šolak, United Group
foto: Printscreen, Screenshot

A šta rade Šolakovi mediji? Oni već znaju koga treba obesiti, njihov je zadatak da nađu čoveka koji će izreći tri reda optužbe.

Danas je u udarnoj informativnoj emisiji gostovao izvesni Predrag Fred Matić i predložio sankcije EU Srbiji zbog politike koju na KiM vodi njeno sadašnje rukovodstvo.

Gledaocima je predstavljen kao „član Evropskog parlamenta“, što bi trebalo da sugeriše da je reč o poznavaocu političkih tokova u EU, te da njegove reči treba ozbiljno shvatiti i što pre sadašnju srpsku vlast na izborima ili bez izbora oterati, e, da bismo izbegli sankcije. Gledaocima nije rečeno da Evropski parlament ima 705 članova, da se u ovo telo ulazi po državnom ključu. Da je Srbija nekim čudom u EU, moglo je da se desi da „član Evropskog parlamenta“ bude Dragan Šormaz i da Ircima – kad bi oni imali svog Šolaka - soli pamet o gajenju irvasa.

Predrag Fred Matić, inače, u EP se bavi, odnosno član je parlamentarnih odbora za prava žena i rodnu ravnopravnost, za kulturu i obrazovanje i za ribarstvo. Ali nije on zalutao na N1, niti su oni njega pozvali greškom. Tačno su znali koga zovu i šta će reći, da će napisati ona tri reda gebelsovske optužnice.

Narečeni član je, naime, (sve ovo saznajemo s njegovih sajtova i njegovih iskaza) „vukovarski borac s Trpinjske ceste, osobno uništio je osam JNA tenkova“, ministar za brigu o Hrvatima koji su učestvovali u ratu protiv Srba devedesetih, te zarobljenik u „srpskim logorima, gde je... bio podvrgnut mučenju i zlostavljanju“.

Sagovornik, dakle, kompetentan i upućen u temu Kosova i Metohije kao stručnjak za ribarstvo, i objektivan kao hrvatski borac i srpski logoraš.

„Ma šta kažete? Srbija je zaslužila sankcije?“, čude se novinari oceni koju nikako nisu očekivali, a on ozbiljno i mudro klima glavom. Vidi mu se na licu da mu je to teško, ali šta može…

„Drag mi je onaj… onaj Grk…“

„Cipras?“, pomaže mu voditeljka.

„Ma ne! Drag mi Platon, ali mi je istina draža.“

Jer, rekao je Predrag Matić, kojeg ratni drugovi zovu Fred, u emisiji na N1: „Mozak i razmišljanje istočnog čoveka i Balkanca nisu isto što i razmišljanje zapadnog čoveka!“

Novinarka ga nije pitala da ovo objasni, pa ne znamo da li „mozgu istočnog čoveka“ treba manje hrane ili je otporniji na udarce.

Nekima mozak ne treba, ono što imaju u lobanji štiti im debeo obraz.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track