"ZAPAD NEĆE PRIHVATITI ARGUMENTACIJU BEOGRADA" Drecun o posledicama incidenta u Banjskoj: Iskoristiće ovo PROTIV NAS (video)
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"ZAPAD NEĆE PRIHVATITI ARGUMENTACIJU BEOGRADA" Drecun o posledicama incidenta u Banjskoj: Iskoristiće ovo PROTIV NAS (video)

Politika -

Situacija u Banjskoj, još uvek je napeta iako stanovništvo pokušava da se povrati nakon preživljene tragedije i svirepe likvidacije srpskih državljana u okviru manastira Banjska, pa je tako i osnovna škola sa 40 đaka počela sa radom.

Ipak, sve je neizvesno, a tragični događaji u Banjskoj potpuno su promenili dinamiku i dijaloga Beograda i Prištine, naneli veliku štetu Srbiji koja je ponovo u diplomatskoj ofanzivi. O svemu tome između ostalog razgovarala je voditeljka Kurir televizije Anastasija Čanović u nastavku emisije sa Milovanom Drecunom, predsednikom Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju.

07:15

ZAPAD NEĆE PRIHVATITI ARGUMENTACIJU BEOGRADA Drecun o posledicama incidenta u Banjskoj: Iskoristiće ovo PROTIV NAS (video)

Istakao je najbitnije:

- Jako je bilo bitno da iskažemo svetskoj javnosti pravu sliku. Tragičan događaj u Banjskoj trebalo je da koristi negativnoj atmosferi i optužbama zvaničnog Beograda. Predsednik je dao svima zvanična objašnjenja, iako su oni optužili predsednika Republike, ministra odbrane i premijera... Sastanci su važni i Srbija ne može biti izolovana u regionu. Bilo kakva izolacija potpuno bi ukočila stvari na Zapadnom Balkanu - rekao je Drecun uz dopunu:

- Zapadne vodeće države bliže su karakteru onog što se desilo i stavovi su takvi da je u pitanju teroristička grupa. Sprovodi se intenzivna istraga, međunarodno prisustvo i od rezultata istrage će zavisiti njihov stav. Mislim da Zapad sada neće da prihvati argumentaciju Beograda, nego žele da iskoriste situaciju i nateraju Beograd da prihvate Francusko-nemački plan - rekao je Drecun.

Кurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:36

BOJAN PANAOTOVIĆ O SITUACIJI NA KIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track