PREMIJERKA BRNABIĆ UPUTILA ZAHTEV DIREKTORU ODIHR-a: Razmotrite slanje Misije za procenu potreba u cilju priprema za izbore!
Foto: screenshot Prva tv

saopštenje

PREMIJERKA BRNABIĆ UPUTILA ZAHTEV DIREKTORU ODIHR-a: Razmotrite slanje Misije za procenu potreba u cilju priprema za izbore!

Politika -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je danas pismo direktoru Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateu Mekačiju sa zahtevom da razmotri slanje Misije za procenu potreba, kao i da odredi tim eksperata koji bi radio sa vladinim i svim drugim relevantnim akterima na proceni predizbornog okruženja i samih priprema za izbore.

Ona je u pismu istakla da je dosadašnju saradnju između Republike Srbije I ODIHR-a karakerisala snažna posvećenost demokratskim vrednostima, transparentnosti i vladavini prava. Dodaje da je Srbija kroz tu saradnju pokazala svoju posvećenost imlementaciji ODIHR preporuka, poboljšanju zakonodavnog okvira i unapređenju celokupnog izbornog okruženja.

Naglašavajući da Vlada Srbije visoko ceni i stručnost i smernice ove međunarodne organizacije, premijerka je kazala da je ODIHR odigrao ključnu ulogu u negovanju atmosfere poverenja i kredibiliteta oko prethodnih izbora u Srbiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track