U POSETU AUSTRIJI ODLAZI 300 DELEGATA! Palma: Bečki fijakeri voziće gospodu - srpske poljoprivrednike!
Foto: Foto: Grad Jagodina

jagodina

U POSETU AUSTRIJI ODLAZI 300 DELEGATA! Palma: Bečki fijakeri voziće gospodu - srpske poljoprivrednike!

Politika -

U Skupštini grada Jagodine je održana konferencija za novinare povodom odlaska u Beč delegacije od 300 članova, a koja će u glavnom gradu Austrije boraviti od 11. do 13. oktobra. U delegaciji su poljoprivrednici, prosvetni radnici, vaspitači i lekari. Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodina, sav trošak platili su donatori.

Na čelu delegacije je predsednik Jedinstvene Srbije, predsednik Parlamentarne grupe srpsko- austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma.

Marković je naglasio da ne postoji jagodinsko selo iz kog 80 odsto poljoprivrednika nije putovalo u organizaciji grada. Rekao je da su u delegaciji lekari, prosvetni radnici i vaspitači jer imaju velike zasluge za obrazovanje naše dece. Marković je najavio da će poljoprivredni proizvođači posetiti farmu sa preko 300 krava i da će 30 fijakera Bečom voziti srpske poljoprivrednike.

Dragan Marković Palma
foto: Foto: Grad Jagodina

U Beču će predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, imati sastanke sa austrijskim poslanicima.

Konferenciji za štampu su pored Dragana Markovića Palme prisustvovali i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović kao i predstavnici poljoprivrednika, lekara i vaspitača koji su u sastavu delegacije koja putuje u Beč.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track