OGLASIO SE BOŠKO OBRADOVIĆ POSLE PRIZNANJA MILOŠA JOVANOVIĆA DA PODRŽAVA ĐILASA: Evo šta kaže lider Dveri
Foto: Beta Milan Obradovic, Beta, Beta Amir Hamzagic

KO ĆE S KIM

OGLASIO SE BOŠKO OBRADOVIĆ POSLE PRIZNANJA MILOŠA JOVANOVIĆA DA PODRŽAVA ĐILASA: Evo šta kaže lider Dveri

Politika -

Posle izjave Miloša Jovanovića, lidera Novog DSS koja je deo koalicije NADA, da će podržati Dragana Đilasa na izborima, oglasio se za Kurir Boško Obradović, predsednik pokreta Dveri, koji je ranije pozvao sve stranke desnice u zajednički blok.

- Nacionalno okupljanje na čelu sa Srpskom strankom Zavetnici i Srpskim pokretom Dveri, uz podršku istaknutih srpskih intelektualaca kao što su profesor dr Miloš Ković i profesor dr Ratko Ristić, najvažnija je nova vest na srpskoj političkoj sceni. Posle samo dve nedelje beležimo dvocifreni rejting i postali smo druga najjača politička snaga. A tek smo počeli i očekujemo dalje širenje nacionalnog okupljanja - naveo je u pisanoj izjavi Obradović i dodao:

Boško Obradović
foto: Kurir TV

- Tu najiskrenije vidimo najpre srpsku koaliciju NADA koju čine Novi DSS i POKS, ali i mnoge druge. Zajedno smo jači, a naša politika postaje presudan činilac za formiranje budućih vlasti na svim nivoima. Tu više nema mesta ni za kakve sujete, tu su manje važni lideri i stranke i njihovi interesi, a u prvi plan dolazi nacionalno okupanje oko vrednosti i programa. Ovaj savez ukida monopole bivšeg i sadašnjeg režima i postaje novi politički pol kome gravitira sve veći broj stranaka, udruženja i uglednih javnih ličnosti. Nastavljamo tim putem: odbrane i očuvanja tradicije, porodice, domaćih ekonomskih interesa, nacije i države.

Ipak, Obradović nije odgovorio na našu konstataciju da se Jovanović očigledno već izjasnio s kim će u koaliciju.

Da podsetimo, Jovanović je u Utisku nedelje otkrio da podržava Đilasa.

- Ja samo jedno ne mogu da pričam u kampanji, da ovi odu a da se oni ne vrate. Ne što puno volim gospodina Đilasa, ja sam mu bio opozicija. U 90 odsto situacija imaćemo teorijski i praktičan sukob...To nije problem, hoću da diskutujem sa svima u normalnom i demokratskom društvu gde država nije zarobljena. Što se mene tiče, samo prvi deo te rečenice "Da oni odu…" dajem na značaju...- rekao je Jovanović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja