"HVALA VAM, PREDSEDNIČE SI" Oglasio se predsednik Vučić posle sastanka sa šefom kineske države (FOTO)
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

forum pojas i put u pekingu

"HVALA VAM, PREDSEDNIČE SI" Oglasio se predsednik Vučić posle sastanka sa šefom kineske države (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Pekingu s predsednikom Narodne Republike Kine Sijem Đinpingom.

Posle sastanka biće potpisani i bilateralni dokumenti između dve zemlje. Najvažniji sporazum je sporazum o slobodnoj trgovini koji potpisuju ministar trgovine Tomislav Momirović i Vang Ventao, ministar trgovine Kine.

"Veoma sam srećan, počastvovan i privilegovan"

Veoma sam srećan, počastvovan i privilegovan što imam priliku da danas budem u Pekingu. Sa mnom su i ministri Vlade Srbije što govori o poštovanju i samoj prilici da budemo tu. U svim oblastima u kojima sarađujemo beležimo napredak. Inicijativa Pojas i put donela je mnogo dobrog našoj zemlji. Ponosim se našim prijateljstvom i rezultatima koje smo postigli. Sporazum o slobodnoj trgovini, koji danas potpisujemo, otvara nove vidike u odnosima naših zemalja.

- Hvala Vam, predsedniče Si, na ličnom angažmanu na jačanju veza naših država i naroda, poruka je predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle razgovora s predsednikom Narodne Republike Kine Sijem Đinpingom.

Sastanku prisustvuju i članovi srpske delegacije, među kojima su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar finansija Siniša Mali, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka kulture Maja Gojković, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar trgovine Tomislav Momirović i ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja