MALINARI I PROIZVODJACI MEDA IMAĆE VELIKU KORIST Predsednik Vučić iz Kine: Velika stvar je urađena za Srbiju
Foto: Printscreen/VideoPlus

MALINARI I PROIZVODJACI MEDA IMAĆE VELIKU KORIST Predsednik Vučić iz Kine: Velika stvar je urađena za Srbiju

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Kine, gde je danas potpisano više važnih sporazuma između Srbije i zemlje domaćina.

Kada je reo o sporazumu o slobodnoj trgovini, predsednik je, između ostalog, rekao da je to veoma važna stvar koja je urađena za Srbiju.

- Ono što je za nas važno, a što sam juče zaboravio da vam kažem, jeste to da će proizvođači meda imati veliku korist od sporazuma o slobodnoj trgovini. Velika stvar koja je urađena za Srbiju. Ponosan sam na to - naglasio je predsednik Vučić.

Dobre vesti stižu i za malinare.

- Poljska je nama najveći konkurent za maline, a mi imamo celo kinesko tržište, to su neverovatne stvari za našu zemlju. Imamo i mnogo dobrih pivara, sa stranim licencama, ali i domaću industriju. Sve što mi proizvodimo imaće slobodan pristup kineskom tržištu posle ovoga.

- Od toga živi Srbija, od toga živimo svi. Od toga koliko nam je jaka privreda zavisiće i penzije i sve, prosta računica. A da ne pričamo o ugostiteljskom sektoru koliko će da napreduje, to su ogromne prednosti, velika stvar. Mi smo ovo iskoristili za politiku, sticanje prijatelja u Africi, Aziji. Mislim da je Ivica takođe imao dosta sastanaka, Siniša, svi. Vesić je imao važne razgovore oko infrastrukture.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track