JOVANOV O OKUPLJANJU OPOZICIJE: "Srbija protiv nasilja" je Đilasov pokret
Foto: Beta Miloš Miškov

JOVANOV O OKUPLJANJU OPOZICIJE: "Srbija protiv nasilja" je Đilasov pokret

Politika -

Milenko Jovanov, član Predsedništva Srpske napredne stranke, poručio je danas da su građani Srbije još jednom imali priliku da se uvere da okupljanja u organizaciji opozicionih političkih stranaka pod nazivom "Srbija protiv nasilja", nikada i nisu bili građanski protest, nego pokret Đilasa, Aleksića, Ćute i ostalih predstavnika bivšeg režima.

- Oni ni danas nisu udostojili građane nijedne političke poruke, nijednog predloga, ili stava. Ni danas ni reč nisu rekli o Srbima sa Kosova i Metohije, ni glas nisu rekli o tome da je Kurtijev policajac koji je pucao na srpsku decu pušten da se brani sa slobode. Njih to, najkraće rečeno, ne zanima - ističe Jovanov.

Dodaje da umesto bilo kakve politike ili ideje od koje bi korist imali građani Srbije," umesto da bar verbalno stanu u odbranu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, oni su se bavili odbranom medijske imperije Đilasa i Šolaka i ogovaranjem predsednika Vučića".

- Prema tome, sada baš svakome može da bude nedvosmisleno jasno da je svaki glas za ovu galeriju likova, glas koji će da završi u Đilasovoj kasi. I metaforički i bukvalno. I zato je na narodu da odluči. Sa jedne strane je povratak u prošlost, u vreme katančenja fabrika, otkaza, pljačke naroda i države, a bogaćenja tajkuna i slugeranjske, poslušničke politike na štetu srpskih državnih interesa, što bi bila direktna posledica vraćanja na vlast Đilasa, Aleksića i ostalih primeraka bivšeg režima - rekao je Jovanov, i zaključuje:

- Sa druge je politika predsednika Vučića koja podrazumeva svakodnevnu, upornu borbu za napredak Srbije, za svaki novi kilometar puta, za izgradnju novih bolnica ili škola, i politika samostalne i nezavisne Srbije, koja se rukovodi svojim, a ne interesima stranaca.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track