ZAŠTO SU PUSTILI ZVER KOJA JE PUCALA NA DECU? Zavišić: Samo srpska SUZA NEMA MAJKU! Kurti neće ostvariti snove o brisanju Srba
Foto: Kurir tv

"zločin koji traje"

ZAŠTO SU PUSTILI ZVER KOJA JE PUCALA NA DECU? Zavišić: Samo srpska SUZA NEMA MAJKU! Kurti neće ostvariti snove o brisanju Srba

Politika -

"Kad ti oduzmu sve i mrvici se raduješ", ipak, slika sa administrativnog prelaza Jarinje svakako raduje...

Međutim u isto vreme, a o tome je bila reč u Jutarnjem programu, meštani nekoliko sela u opštini Leposavić nemaju mogućnosti slobodnog kretanja, jer je takozvana kosovska policija prekopala lokalne puteve i postavila betonske prepreke...

Kosovska Mitrovica, Kosovo i Metohija, KiM
foto: Kurir

Takođe, lošu poruku Srbima na Kosovu i Metohiji šalje i puštanje Azema Kurtaja, koji je na Badnji dan ranio srpskog dečaka i mladića Stefana i Miloša Stojanovića, da se brani sa slobode.

To su između ostalog teme kojima su se, u nastavku jutarnjeg programa Redakcija, bavili gosti Nemanja Zavišić, iz Centra za društvenu stabilnost i Zoran Spasić, predsednik Centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku.

Nemanja Zavišić, Zoran Spasić
foto: Kurir tv

Zavišić je razgovor započeo, osvrnuvši se na tekst sa naslovne strane Kurir televizije koji pita i upozorava na to da "nema odgovornih za prolivenu krv srpske dece".

- Da, izgleda da samo srpska suza nema majku! To je nastavak pritisaka na Srbe Aljbina Kurtija u etničkom čišćenju "Kosova". U tome sigurno ima podršku Međunarodne zajednice, ako ne otvorenu onda prikrivenu i prećutnu, to jest vidimo da izostaje svaka vrsta pritiska političkog Zapada u tome da prihvate da Srbi žive na svojim vekovnim ognjištima i da neće ići odatle... - rekao je Zavišić.

07:30

ZAŠTO SU PUSTILI ZVER KOJA JE PUCALA NA DECU? Zavišić: Samo srpska SUZA NEMA MAJKU! Kurti neće ostvariti snove o brisanju Srba

Sagovornik Spasić se slaže, podsetivši na "podli pakleni plan" da Kurti uvuče Srbiju u rat sa NATO alijansom.

- Mi smo uradili sve što je do nas. Deset godina je prošlo od potpisivanja Briselskog sporazuma, a nema ništa od ZSO - koja je neophodna i suštinska. Druga stvar koja treba da se ispuni je da se sve takozvane snage povuku sa severa Kosova i Metohije i treća stvar je da moraju da se održe novi izbori, a ne ona farsa. Vrlo je jasno i evidentno ko ne želi nastavak dijaloga. Videli smo sastanak u Briselu. Kurti je došao da vodi monolog tamo i odmah je rekao da neće da napravi ZSO. Ono što smo potpisali to smo ispunili sa naše strane, sada Priština mora da ispuni svoj deo obaveze da bi se dijalog nastavio... - istakao je Spasić.

Nemanja Zavišić, Zoran Spasić
foto: Kurir tv

Kako je Aljbin Kurti ponovio da neće formirati Zajednicu srpskih opština, čak izjavivši da bi to bilo "fatalno" po takozvano "Kosovo", Zavišić je rekao:

- Kurti je čitavu "karijeru" izgradio na protivljenju Beogradu. Ako bi realizovao ZSO onda bi načinio političko samoubistvo. Dok je on na vlasti neće biti sprovođenja ni jednog dela Briselskog sporazuma, iako je centralna njena obaveza formiranje ZSO. To je jedan institucionalni i pravni i finansijski okvir koji bi garantovao opstanak Srba i države Srbije na KiM. Ona će pokrivati ne samo četiri, već deset opština sa srpskom većinom od čega su četiri severno i jućno od Ibra. Ona predviđa mogućnost direktnog finansiranja od strane budžeta Republike Srbije, čime će se stvoriti mogućnost narodu da živi normalno - zaključio je Zavišić i dodao:

- Time ne bi uspeo Kurtijev san da izbriše srpsko ime i prezime sa Kosova i Metohije i državu Srbiju.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:18

DA LI AHTISARIJEV PLAN ZA KiM ŽIVI NAKON NJEGOVE SMRTI? Miletić bez dileme: Kurtijevo nasilje su hteli da reše diplomatskim putem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track