MINISTAR VESIĆ ČESTITAO DAN OSLOBOĐENJA BEOGRADA: Naš slobodni grad se razvija i gradi
Foto: Kurir televizija

PORUKA

MINISTAR VESIĆ ČESTITAO DAN OSLOBOĐENJA BEOGRADA: Naš slobodni grad se razvija i gradi

Politika -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić čestitao je danas svim građanima Beograda - Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu, dodajući da je izgradnja metroa, gradske železnice, obilaznice oko Beograda, glavne železničke stanice, novog sajma, pruge do aerodroma simbol ostvarenja sna koji su imali oslobodioci Beograda - da se naš slobodni grad razvija i gradi.

- Čestitam svima Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Beograd je oslobođen 20. oktobra 1944. godine, nakon 1.287 dana okupacije. U toj borbi za slobodu u kojoj danas možemo da gradimo, život je dalo 950 Crvenoarmejaca i 2.965 pripadnika NOB-a - podsetio je Vesić.

Dodao je da svi veliki infrastrukturni projekti koji se danas grade u Beogradu, a koje gradi i finansira Vlada Republike Srbije, kao što su metro, gradska železnica, obilaznica oko Beograda, nove železnička i autobuska stanica, novi sajam, rekonstruisani aerodrom dokaz kako se naš grad u slobodi razvija.

- Ovi projekti su razvoj Beograda i ostvarenje sna. Ranije za to nije bilo političke volje, znanja... Pre Vučića, njima nije to bilo važno, ili nisu znali, ali nama je sada i važno i znamo kako da razvijamo naš grad i našu zemlju - rekao je ministar Vesić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track