PRIŠTINA NE PREDUZIMA NIŠTA PO PITANJU DEESKALACIJE! Premijerka Brnabić razgovarala sa Frangešom!
Foto: Foto: Vlada Srbije

sastanak

PRIŠTINA NE PREDUZIMA NIŠTA PO PITANJU DEESKALACIJE! Premijerka Brnabić razgovarala sa Frangešom!

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa specijalnim izaslanikom Slovenije za Zapadni Balkan Anžejom Frangešom, koga je upoznala sa situacijom na severu KiMi upozorila na izbegavanje Prištine da osnuje Zajednicu srpskih opština.

Kako se navodi u sapoštenju Vlade Srbije, Brnabić je, govoreći o situaciji na KiM, ukazala na to da Beograd već duže vreme intenzivno ukazuje na brutalnost, nasilje i diskriminaciju kojima je izloženo srpsko i ostalo nealbansko stanovništvo na KiM.

- Premijerka je, između ostalog, naročito istakla da Priština još uvek ništa ne preduzima po pitanju deeskalacije situacije na severu Kosova i Metohije, kao i da Zajednica srpskih opština još nije formirana, iako ih na to obavezuje Briselski sporazum, koji je potpisan pre više od 10 godina - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Frangeš zahvalio na detaljnim informacijama o stanju na KiM, i istakao da Slovenija pruža punu podršku procesu evrointegracija Srbije, i naglasio važnost proširenja Evropske unije u regionu.

Oni su, takođe, tokom sastanka razmotrili i niz aktuelnih regionalnih i globalnih pitanja.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track