"DA SAM NA NJIHOVOM MESTU, MENE BI BILO SRAMOTA DA SAM TAKAV ZAKLJUČAK DONEO" Vučić o rezoluciji EP: Preživeće Srbija uprkos svemu
Foto: Nemanja Nikolić

"DA SAM NA NJIHOVOM MESTU, MENE BI BILO SRAMOTA DA SAM TAKAV ZAKLJUČAK DONEO" Vučić o rezoluciji EP: Preživeće Srbija uprkos svemu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kometarisao je rezoluciju koju je o Srbiji usvojio Evropski parlament.

Predsednik je o licemerju zapada rekao da moramo razumeti da oni na taj način gledaju na stvari.

- Što se tiče prava, ja da sam na mestu tih bilo bi me sramota da sam takav zaključak doneo. Da li je njih sramota, siguran sam da ne. Preživeće Srbija uprokos svemu. Živela Srbija - zaključio je Vučić.

Podsetimo, Evropski parlament usvojio je na plenarnoj sednici Rezoluciju o Srbiji, u kojoj se ocenjuje da pristupni pregovori Srbije treba da budu uslovljeni njenim usklađivanjem sa sankcijama EU Rusiji, normalizacijom odnosa s Prištinom i napretkom u reformskim procesima.

U izveštaju, čiji je autor izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik, navodi se da pristupni proces Srbije treba da bude određen napretkom u vladavini prava i osnovnih prava, funkcionisanjem demokratskih institucija, posvećenošću deljenju evropskih prava i vrednosti i normalizaciji odnosa sa Kosovom.

Na plenarnoj sednici glasao je 621 poslanik, a izveštaj je usvojen sa 508 glasova za, 76 protiv i 37 uzdržana glasa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track