SRPSKI NAROD PAMTI ČEREČENJA I NABIJANJA NA KOLAC! Petković: Nema nikakvog junaštva niti časti u praznim pretnjama!
Foto: Printscreen/Video Plus

oštar odgovor

SRPSKI NAROD PAMTI ČEREČENJA I NABIJANJA NA KOLAC! Petković: Nema nikakvog junaštva niti časti u praznim pretnjama!

Politika -

Član Predsedništva SNS Petar Petković izjavio je da predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš "nije ni častan, ni hrabar"

- Srpski narod pamti i čerečenja i nabijanja na kolac i obezglavljivanja i vešanja, jer tako su srpski junaci bili kažnjavani od strane porobljivača i okupatora, ali prvi put u našoj istoriji po Srbiji bi da čereče oni koji se zovu Srbima. Nema nikakvog junaštva niti časti u praznim pretnjama Zdravka Ponoša, kao što ih nema ni u pismu opozicionih predstavnika i denuncijanata kojim se od EU traži da sankcijama kazni Srbiju zbog toga što saoseća sa patnjama sopstvenog naroda na Kosovu i Metohiji. Da Ponoš nije ni častan ni hrabar, to smo odavno znali, ali do sada nije bio zlikovac - barem ne zvanično - poručio je Petković u saopštenju za medije.

On je dodao da će Ponoš sada da traži izgovor u tome da je "čerečenje kojim preti predsedniku Vučiću metafora".

- Ali, čak i da je tako, niko iole odgovoran i zdrave pameti ne bi se usudio da takvu vrstu jezika koristi u javnoj komunikaciji, i to u trenutku kada su Kurtijevi kazamati puni srpskih junaka koji trpe stvarne muke i zlostavljanja. To kakav je čovek Ponoš jeste njegova privatna stvar, ali kada zloba postane politički diskurs onda to više nije samo karakterni nedostatak, već poziv na uzbunu za svakog pristojnog građanina Srbije koji želi normalno društvo, stabilnost i miroljubivu političku klimu. Oni koji bi da politički profitiraju, tako što će da ruše Srbiju iznutra, svrstavajući se u Kurtijeve saveznike, neće dobiti priliku da bilo koga vešaju ili čereče dok god o tome odlučuju razumni i pristojni građani Srbije - poručio je Petković.

Reakcija Petkovića usledila je nakon izjave Ponoša da predsenik Srbije Aleksandar Vučić mora da snosi političku odgovornost zbog dešavanja u Banjskoj jer je naneta nesumnjiva šteta , istakavši da opozicija mora da ga "čereči" na slučaju Banjska.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track