PREDSEDNIK DOBIO POSEBAN POKLON! Vučića oduševila porodica Janković sa KiM i mali Lazar: Počastvovan sam da mu budem kum! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

dirljiv gest

PREDSEDNIK DOBIO POSEBAN POKLON! Vučića oduševila porodica Janković sa KiM i mali Lazar: Počastvovan sam da mu budem kum! (FOTO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas članove porodice Janković sa Kosova i Metohije.

Lazar Janković je 1.000 beba koja je rođena u bolnici u Pasjanu od otvaranja ove zdravstene ustanove 2015. godine, a zbog njega u predsedništvu je vladala posebno dirljiva atmosfera.

Mališan je sa svojom sestricom razgalio i raznežio sve prisutne.

Nakon razgovora sa predsednikom, ova skromna porodica uručila mu je poseban - ikonu Svetog Nikole, inače svetac kojeg predsednik obeležava kao krsnu slavu.

Vučić je potom poljubio ikonu i zahvalio na izvanrednom poklonu.

Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

Lazar je rođen 25. jula ove godine, a tada je njegova porodica izrazila želju da detetu ime da lično predsednik Srbije iz zahvalnosti za njegovo zalaganje za otvaranje porodilišta u Pasjanu, ali i za sveukupnu pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Vučić je tada uputio srdačne čestitke majci Tamari i ocu Nikoli na rođenju sina koga je u dogovoru s porodicom krstio imenom Lazar.

Porodilište u Pasjanu otvoreno je zahvaljujući zalaganju države Srbije i predsednika Vučića 2015. godine i od tada se u njemu svake godine rađa sve više beba.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track