SINIŠA MALI REAGOVAO NA IZJAVE DRAGANA ĐILASA: Obećavaju da će kad dođu na vlast teći med i mleko, ali građani dobro pamte
Foto: Screenshot RTS

SINIŠA MALI REAGOVAO NA IZJAVE DRAGANA ĐILASA: Obećavaju da će kad dođu na vlast teći med i mleko, ali građani dobro pamte

Politika -

I opet kao u starom vicu, ali onom lošem, o boljem životu govori čovek kojem je, dok je bio u vlasti, jedino bilo važno da napuni svoje džepove. Na građane, koje je doveo do prosjačkog štapa, tada nije obraćao pažnju.

Međutim, sada se, kako su se približili izbori, lider opozicije koji je u svoj džep, na uštrb naroda stavio 619 miliona evra, tobože zabrinuo za građane, reagovao je Siniša Mali, ministar finansija na nedavne izjave Dragana Đilasa.

Đilas je, naime, sinoć izjavio da je situacija u Skupštini u kojoj ga poslanici vlasti toliko pominju dokaz sunovrata ovog društva i države od strane Srpske napredne stranke:

- Nisam problem samo ja, problem je što se takve stvari, što je manje vidljivo, dešavaju ljudima po celoj Srbiji kojima se pale automobili, deca izbacuju iz vrtića, ucenjuju za posao, prebijaju. Juče su me 239 puta pomenuli iako nisam tamo.

Dragan Đilas
foto: Nemanja Nikolić

Ministar finansija je nadovezujući na ovu izjavu napisao je ministar na svom Fejsbuk profilu:

- Sada gospodin Đilas i njegov ekonomski stručnjak Dušan Nikezić obećavaju da će, kada dođu na vlast, građanima teći med i mleko. Samo je zaboravio da građani dobro pamte. Da dobro pamte njegov harač I pljačkanje, da pamte kako su im novčanici bili prazni I kako su se, dok se on bogatio, oni borili, ne za bolji život, već za osnovnu egzistenciju. Građani dobro pamte da je zahvaljujući njemu i njegovim stručnjacima Srbija bila na rubu ekonomske propasti, da nisu otvarane fabrike, da je pola miliona ljudi ostalo bez posla, da se nisu gradili putevi, bolnice…

On je dalje naveo da, dok građani dobro pamte, Dragan Đilas izgleda zaboravlja, pa će ga podsetiti da je smanjenje penzija posledica njegove neodgovorne politike kada su on i njegova tadašnja partija bili na vlasti:

- Podsetiću ga da su za vreme njegove vladavine firme u njegovom vlasništvu prihodovale 619 miliona evra što je prvoklasni primer korupcije. Tako da, verujem, kada govori o vraćanju novca građanima misli i na taj novac, ili možda ne? Zbog svega toga vođa opozicije ne može više lažnim obećanjima da građanima maže oči. Znaju penzioneri dobro, a i svi ostali, da je Dragan Đilas kriv što smo u nekom trenutku bili na ivici bankrota i što smo morali da prođemo kroz teške reforme.

Siniša Mali
foto: screenshot Pink tv

Mali podseća i da su najveći teret tih reformi upravo na sebe preuzeli penzioneri, na čemu su im izuzetno zahvalni jer su razumeli šta je država. I zato sada nova obećanja Dragana Đilasa izgledaju smešno.

- Obećava vraćanje penzija i nije ga sramota, a dobro zna da su nam ostavili osam milijardi dinara u državnoj kasi, što nije bilo dovoljno upravo ni za isplatu penzija. Dok su za vreme njegove vladavine građani samo maštali o zaposlenju i otvaranju novih radnih mesta, penzioneri su se pitali da li će uopšte dobiti svoje penzije. O povećanju nije bilo ni govora.

Za razliku od tog vremena, danas su, objašnjava da su finansije potpuno stabilne, a srpska ekonomija raste, a nakon fiskalne konsolidacije Srbija veće penzije koje su bezbedne, PIO fond se puni na pravi način, a imamo rekordnu zaposlenost…

- Verujem da boli gospodina Đilasa i to što će penzije, ako se uključe i povećanja planirana od 1. januara naredne godine, za dve godine biti uvećane za 56,1 odsto. Verovatno ga boli i to što ćemo 30. novembra svakom penzioneru isplatiti novčanu pomoć od po 20.000 dinara - smatra Mali.

To znači da će sa svim navedenim povećanjima, prosečna penzija sledeće godine iznositi 390 evra, dok je 2012. bila svega 204 evra. Ono što je bitno napomenuti je I to da nam je u planu i da ka tome i idemo da 2025. godine prosečna penzija bude između 430 i 450 evra.

I zato se vara gospodin Đilas ako misli da može još jednom da prevari narod. Vide građani da im je sada bolje nego pre 10 godina. Znaju da je glas za Dragana Đilasa glas za pljačku i beznađe, dok je glas za Aleksandra Vučića glas za stabilnost, veće plate I penzije, nova radna mesta, nove puteve, bolje škole, bolnice, odnosno za bolji život svih građana.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja