RADNI DAN PREMIJERKE BRNABIĆ U BRISELU: Govorila sam o evropskom putu Srbije i sve informisala o poslednjim dešavanjima na KiM
Foto: Instagram/anabrnabic

brifting u organizaciji "Centra za evropsku politiku"

RADNI DAN PREMIJERKE BRNABIĆ U BRISELU: Govorila sam o evropskom putu Srbije i sve informisala o poslednjim dešavanjima na KiM

Politika -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas na briftingu u organizaciji "Centra za evropsku politiku" u Birselu.

"Radni dan započela sam u Briselu, gde sam održala brifing u #EuropeanPolicyCentre na temu članstva u Evropskoj uniji u novoj eri i perspektivi Srbije. Informisala sam brojne članove civilnog društva i nevladinih organizacija u Briselu o evropskom putu Srbije i aktuelnim reformama. Takođe sam detaljno informisala sve o poslednjim dešavanjima na Kosovu u Metohiji kao i o sveukupnoj bezbednosnoj situaciji u poslednje dve godine. Nasilje i represija nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji je neprihvatljiva.

Znam koliko smo naporno radili, koliko smo toga postigli i šta ćemo još sve uraditi u vremenu ispred nas. Srbija je u mnogim aspektima već sada jednako spremna kao svojevremeno zemlje članice EU, koje su primljene tokom poslednjeg proširenja.

Sve što smo uradili, uradili smo zbog naših građana i u cilju poboljšanja njihovog životnog standarda, ne zbog pukog ispunjavanja normi za prijem u EU. Putovanje je nekada jednako važno kao i sama destinacija, tako da se nadam da će sve reforme koje smo sproveli biti prepoznate na pravi način", napisala je premijerka Brnabić na Instagramu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track