"NAJSNAŽNIJA PODRŠKA PREDSEDNIKU VUČIĆU POVODOM SASTANAKA U BRISELU"! Jugović i Čotrić: Evropska unija da urazumi Kurtija!
Foto: EPA Arben Llapashtica, EPA Dimitrije Goll, Kurir Televizija, Dado Đilas

Pred današnje razgovore sa evropskim zvaničnicima

"NAJSNAŽNIJA PODRŠKA PREDSEDNIKU VUČIĆU POVODOM SASTANAKA U BRISELU"! Jugović i Čotrić: Evropska unija da urazumi Kurtija!

Politika -

Poslanici SPO u Narodnoj skupštini Aleksandar Jugović i Aleksandar Čotrić uputili su podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pred današnje sastanke sa evropskim zvaničnicima koji posreduju u dijalogu po pitanju južne srpske pokrajine.

Aleksandar Jugović, Aleksandar Čotrić
foto: EPA Arben Llapashtica, EPA Dimitrije Goll, Kurir Televizija, Dado Đilas

- Na samitu lidera EU u Briselu predsednik Aleksandar Vučić, kao lider posvećen miru i stabilnosti, suočava se s velikim pritiscima, jer deo međunarodne zajednice Aljbinu Kurtiju dozvoljava da ne poštuje Briselski sporazum, da sabotira obavezu formiranja ZSO, i on tu činjenicu bahato koristi praveći haos na Kosovu i Metohiji - istakli su Jugović i Čotrić u saopštenju:

- Maltretiranja, progoni, ubistva Srba na Kosovu i Metohiji moraju biti zaustavljeni i obaveza je onih iz međunarodne zajednice koji ga podržavaju da preispitaju svoju naklonost Kurtiju i da ga urazume. U ovim teškim okolnostima najsnažnije podržavamo napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sačuva srpske nacionalne interese, mir i stabilnost na KiM.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja