STRANKE OKUPLJENJE OKO PROTESTA "SRBIJA PROTIV NASILJA" IDU ZAJEDNO NA IZBORE: Listu vode Marinika Tepić i Miroslav Aleksić
Foto: Printscreen/Skupština Srbije

dogovorili i beogradsku listu

STRANKE OKUPLJENJE OKO PROTESTA "SRBIJA PROTIV NASILJA" IDU ZAJEDNO NA IZBORE: Listu vode Marinika Tepić i Miroslav Aleksić

Politika -

Deo opozicije okupljen oko organizacije protesta "Srbija protiv nasilja" postigao je dogovor o zajedničkom nastupu na izborima 17. decembra.

Nosioci liste za parlamentarne izbore biće Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, dok će prvi na listi biti Radomir Lazović, dok će nosioci beogradske liste biti Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović.

Obradović će biti i kandidat za gradonačelnika, a prva na listi će biti Mila Popović.

U postignutom dogovoru, kako navodi Euronews Srbija, navodi se da su Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbija, Zeleno-levi front - Ne davimo Beograd, Srce, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i stranka Zajedno dogovorili zajednički nastup na izborima na temeljima dobre saradnje u parlamentu, zajedničke organizacije protesta "Srbija protiv nasilja" i brojnih drugih akcija koje su ove organizacije zajedno i pojedinačno sprovodile kako bi Srbija postala dobro mesto za život svih naših građana.

- Sva istraživanja govore da postoji velika sinergija zajedničkog delovanja i zato smo doneli odluku da izađemo zajedno i pobedimo - navedeno je na zajedničkoj konferenciji. Kako su dodali, "razlike ne krijemo, one pokazuju snagu da se dogovaramo".

Kurir.rs/Euronews.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track