SINIŠA MALI: Đilasu i Nikeziću predlažem da naprave kalkulator otetih miliona, a ne penzija
Foto: screenshot RTS

SINIŠA MALI: Đilasu i Nikeziću predlažem da naprave kalkulator otetih miliona, a ne penzija

Politika -

BEOGRAD - Pošto vidim da se Dragan Đilas i Dušan Nikezić bave nekim kalkulatorom za penzije, predlažem im da naprave i “Kalkulator otetih miliona”, koji bi doduše, uvek prikazivao isti rezultat - a to je 619 miliona evra koje je Dragan Đilas oteo od građana Srbije. Tim ukradenim milionima evra se on danas hvali i njima se ponosi, poručio je Siniša Mali, visoki funkcioner SNS i ministar finansija.

On je dodao i sledeće:

"Čovek koji ne sme da se pojavi pred građanima Srbije, a stoji iza ujedinjene opozicije, sad tobože najavljuje da će građanima biti vraćene penzije. Reći ću mu još jednom - da niste sve opljačkali, i da ste nam ostavili bar neki novac u državnoj kasi, ne bismo bili prinudjeni na teške mere fiskalne konsolidacije. Ipak, i pored prazne kase, uspeli smo da preporodimo ovu zemlju, da je pokrenemo, da vratimo optimizam narodu. Znaju penzioneri da će već za nekoliko dana, početkom decembra, dobiti veće penzije za 5,5 odsto, a zatim od 1. januara imaće još jedno povećanje od čak 14,8 odsto. Za dve godine naši penzioneri dobiće kumulativno povećanje od 56,1 odsto. Takođe, kao i godinama unazad, dobiće i jednokratnu pomoć krajem godine, tačnije 20.000 dinara 30. novembra. Uzimajuči u obzir sva navedena povećanja, prosečna penzija će sledeće godine iznositi 390 evra, dok je 2012. bila svega 204 evra, a idemo ka tome da 2025. godine prosečna penzija bude između 430 i 450 evra. Vidi Dragan Djilas ove rezultate i punu kasu. Zato želi da se vrati na vlast kako bi nastavio da krade i uzima od gradjana Srbije. Mi ćemo nastaviti da se borimo i za veće plate, penzije, minimalnu cenu rada, kilometre auto-puta, za bolje zdravstvo, obrazovanje, za bolji život naše dece. Srbija ne sme da stane!", kazao je Mali i dodao:

Eh, da niste... Kada je poslednji put Dragan Đilas "garantovao" nešto građanima Srbije, dok se na njegove račune slivalo 619 miliona evra, iza leđa je Beograđanima naplatio oko 4 milijarde dinara skuplje vrtiće. Ne znam da li u istoriji političke teorije postoji mizernija referenca jednog političara od ove. Naplaćivati skuplje vrtiće za decu...

Da niste ovu zemlju pre 2012. doveli do ruba bankrota, nikakve mere za oporavak Srbije tokom protekle decenije ne bi bile potrebne. Da niste politički izolovali našu Srbiju na samom početku 21. veka kada su evropske zemlje živele ekonomski procvat, mi ne bismo u protekloj deceniji morali da krvavo radimo da opet dovedemo investitore u Srbiju, da opet oživimo privredu na aparatima, da opet pružimo našim gradjanima nadu da se u Srbiji može bolje živeti. Da niste... Ali, jeste.

- E pa, danas, 2023. godine, isplatili smo 35 miliona evra koje ste ukrali roditeljima iz Beograda, privukli smo 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija, otvorili smo pola miliona novih radnih mesta, podigli prosek plata na 840 evra, imamo stabilan kurs dinara, stabilne javne finansije, vodimo odgovornu ekonomsku politiku i brinemo o našim penzionerima. Želimo im lepu, sigurnu, zdravu i srećnu starost, ne obećavamo mrtvima isplatu penzija... Zaista je malo neprijatno što moram Draganu Djilasu ovako osetljivu stvar da objašnjavam, ali naš pravni sistem nema mogućnost da isplaćuje naslednicima penzije, koje su lično pravo korisnika. Ti ljudi nisu možda dočekali da vide da bi u Srbiji konačno imao ko o njima da brine, ali zato svi drugi penzioneri to danas znaju. Znam, znam, kada je to "inženjerski mozak" mario za prava i zakone, pa da to i sad očekujemo. Ipak, neke greške ne smemo sebi opet dopustiti. Eh, da ih nismo dopustili i pre te 2012. godine. Ne bismo danas slušali "onostrana" obećanja, sramota je, poručio je Mali.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track