PROPALI PREGOVORI: Desničari nisu uspeli da se dogovore, na izbore idu u DVE KOLONE! Evo šta je tražio Miloš Jovanović
Foto: Pokret Dveri, Ana Paunković, Privatna Arhiva, Kurir

krah

PROPALI PREGOVORI: Desničari nisu uspeli da se dogovore, na izbore idu u DVE KOLONE! Evo šta je tražio Miloš Jovanović

Politika -

Predstavnici takozvane državotvorne opozicije nisu juče, na sastanku koji je trajao više od pet sati, uspeli da se dogovore o jednoj koloni za decembarske izbore, potvrdila je za N1 Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Zavetnika.

Navodno su Zavetnici, Dveri, Novi DSS i POKS koji čine koaliciju NADA, kao i Narodna stranka Vuka Jeremića, bili na korak do dogovora, ali će na izbore u decembru ipak ići u dve kolone. Sastanak je, inače, održan u prostorijama Novog DSS.

Kako je Milica Đurđević Stamenkovski navela u odgovoru za N1, savez koji čine Dveri, Zavetnici i koalicija NADA, imali su nekoliko „kontruktivnih razgovora“, a između dve koalicije postoji „neupitna načelna saglasnost oko principa koji se tiču odbrane države, odbacivanja francusko-nemačkog plana i neophodnosti promene politike i vlasti u Srbiji“.

- Odluka o nastupa u dva izborna formata je već ranije doneta, ali smo kao odgovorni ljudi nastavili razgovore o modelima saradnje - izjavila je predsednica Zavetnika.

Inače, prema pisanju N1 i Nove S, koji navode da su imali uvid u sporazum koji je trebalo da bude potpisan, na inicijativu Miloša Jovanovića, lidera Novog DSS, u trećoj tački, na primer, navodno piše da su sve stranke saveza saglasne da, ako celokupna opozicija osvoji većinu odborničkih mandata u Skupštini grada, da će smeniti vlast u Beogradu u saradnji sa ostatkom opozicije.

Kuriru je potvrđeno u koaliciji NADA da će desničari nastupiti u dve kolone.

Kurir.rs/N1

Bonus video:

02:31

STRAH OD 3 ODSTO CENZUSA IH NATERAO NA UKRUPNJAVANJE Todorov: Čak i da dođe na vlast, ova opozicija ne bi mogla da se dogovori

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track