SINIŠA MALI ODGOVORIO NA IZJAVE DRAGANA ĐILASA: Umoran sam od uspavanki, a i naši građani, jer im je neko ponudio bolji život
Foto: Screenshot RTS

SINIŠA MALI ODGOVORIO NA IZJAVE DRAGANA ĐILASA: Umoran sam od uspavanki, a i naši građani, jer im je neko ponudio bolji život

Politika -

Priče koje u intervjuima servira glavni šef opozicije Dragan Đilas mogu da razumem samo kao očajničke poteze istrošenog političara koji nema ništa kvalitetno i smisleno da ponudi građanima Srbije, jer nema nikakve rezultate iz vremena kada je mogao da ih napravi. Jer, ne idu uspavanke za laku noć probuđenoj Srbiji. Oči su nam danas širom otvorene, gledamo da nam opet ne dođete i vratite nas u ambis, napisao je Siniša Mali na svom Fejsbuk profilu.

- Znate zašto? Zato što građani više nisu anestezirani serviranim obećanjima koja niko nikada ne ispunjava. To je bio odraz srpske javnosti u vreme dok je Đilas imao važnu funkciju gradonačelnika Beograda. Jel moguće toliko biti beskrupulozan da ulazite u političku borbu kada Vas je Vaš narod, koji glasa, označio kao najgoreg gradonačelnika u istoriji Beograda - stoji u objavi.

Aleksandar Vučić, sastanak sa MMF, Siniša Mali
foto: Milos Tesic/ATAImages

On pita Đilasa da li je moguće da ga nije sramota otkrivenih 619 miliona evra na računu u vreme kada prosečna plata u Srbiji nije prelazila 330 evra, penzija 204.

- Đilasu imam da poručim da sam umoran od uspavanki, a i naši građani. Jer su danas izašli iz hibernacije, jer im je neko ponudio veći kvalitet života. Jer imaju bolje puteve, jer imaju bolje plate, prosečno 840 evra do kraja ove godine, jer njihovi roditelji imaju bolje penzije koje nastavljaju da rastu - piše Mali.

Ministar finansija dalje piše da u zemlji koja je 2012. bila pred ekonomskim kolapsom, koja je ljude uljuljkivala lažnim obećanjima koja nikada nisu ispunjena, nije imala nijednu značajnu investiciju da bi zakotrljala dalji rast, u zemlji čiji je svaki četvrti građanin bio bez posla, zaista zvuči kao katastrofa da je neko došao i sve to rasturio, a toliko je lako bilo biti na vlasti u takvoj Srbiji.

Dragan Đilas
foto: Nemanja Nikolić

- „Katastrofa“ koju danas živimo donela nam je rast u godinama velike svetske krize, donela nam je pola miliona novih radnih mesta i spuštanje nezaposlenosti sa vaših 25,9 na 9,6 odsto, donela nam je rast životnog standarda, 4,5 milijarde evra stranih direktnih investicija, gotovo 500 novih fabrika, međunarodni ugled, otvaranje zemlje i pozicioniranje na evropskim listama destinacija poželjnih za ulaganje - piše potpredsednik Vlade.

Đilasu moram da napomenem i da se mnogo toga promenilo u Srbiji još, otkad nije na vlasti. Kad je već započeo kampanju mora znati da ljudima više nije dovoljno, kao pre 2012. godine da samo nisu gladni. Ljudi danas žele kvalitetan život, to zaslužuju, na njega imaju pravo i to im omogućuje razvoj zemlje.

Vaše uspavanke su počele da nas bude.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja