BRNABIĆ I ORLIĆ ČESTITALI MILOJKU SPAJIĆU IZBOR NA MESTO PREMIJERA CG: "Spremnost za jačanje saradnje između dve države"
Foto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

BRNABIĆ I ORLIĆ ČESTITALI MILOJKU SPAJIĆU IZBOR NA MESTO PREMIJERA CG: "Spremnost za jačanje saradnje između dve države"

Politika -

Skupština je jutros izabrala 44. Vladu Crne Gore. Za izbor nove vlade glasalo je 46 poslanika, protiv je bilo 19, jedan uzdržan. Predsednik Vlade je lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić.

Tim povodom, premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Milojku Spajiću izbor na mesto predsednika Vlade Crne Gore i uputila mu želje za uspešno obavljanje te dužnosti.

"Nadam se da će naše dve zemlje nastaviti da produbljuju saradnju, rade na unapređenju životnog standarda naših građana i jačaju regionalnu povezanost", napisala je Brnabić na svom nalogu na platformi X.

Poslanici crnogorskog parlamenta izabrali su jutros novu Vladu na čelu sa premijerom Spajićem, nakon rasprave koja je trajala celu noć.

Orlić čestitao Mandiću i Spajiću i ponudio saradnju

Takođe, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić čestitao je danas Andriji Mandiću izbor za predsednika Skupštine Crne Gore, a Milojku Spajiću izbor za predsednika Vlade i izrazio spremnost za jačanje saradnje između dve države.

Kako je saopšteno, Orlić je u ime Skupštine Srbije po okončanju sednice na kojoj je izabrana Vlada Crne Gore, putem društvene mreže "Instagram" čestitao Mandiću i Spajiću.

"Uveren sam da postoji obostrana spremnost za jačanje političkog dijaloga i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, na dobrobit građana obe zemlje, ali i čitavog regiona. Koristim ovu priliku i da istaknem spremnost Narodne skupštine Republike Srbije da pruži svoj puni doprinos jačanju parlamentarne, ali i sveukupne saradnje naših dveju država", navedeno je u čestitki.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track