"NISMO ČULI PROGRAME, NI POLITIKU, SAMO LIČNE NAPADE" Barac: Zašto su to pokušali, po čijem nalogu i šta im je bio cilj!?
Foto: Foto: Twitter

kurir tv

"NISMO ČULI PROGRAME, NI POLITIKU, SAMO LIČNE NAPADE" Barac: Zašto su to pokušali, po čijem nalogu i šta im je bio cilj!?

Politika -

Vlada Republike Srbije uputila je juče obrazložen predlog predsedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

Održavanje novih parlamentarnih izbora u postojećim okolnostima obezbedilo bi viši stepen demokratičnosti.

Srđan Barac
foto: Kurir tv

Srđan Barac, iz Centra za društvenu stabilnost gostovao je u jutarnjem programu Kurira u razgovoru sa voditeljkom Oljom Lazarević o predstojećim političkim okolnostima u Srbiji.

On je istakao ključne elemente društvene nestabilnosti koji su potresli Srbiju.

- Imali smo određeni društveni problem, strašne zločine koji su uzdrmali čitavo naše društvo. S druge strane, imali smo deo opozicionih lidera, ne da kažemo svi u istom košu, ali većinski deo opozicije koji je pokušao da iskoristi upravo jedan takav događaj. Postavlja se jedno argumentovano pitanje zašto su to pokušali, po čijem nalogu i šta je bio cilj? Da li je cilj da se svaki problem koji se stvori u društvu politizuje na način kao što je pokušano sa tim, da se napadne vlast, da se traži smena, da se traži nasilno rušenje vlasti, a blokiranje autoputeva - rekao je Barac.

Osvrnuo se na hitne zahteve društva za mjerama koje bi osigurale sigurnost građana, posebno u kontekstu nedavnih društvenih nemira.

Nadalje, Barac je ukazao na političku fragmentaciju koja je obeležila reakciju opozicije na ovaj izazov.

- Deo opozicionih lidera pokušao je iskoristiti ove događaje na način koji je uznemirio javnost - dodao je.

Upitao se zašto se svaki društveni problem politizuje, a naglasio je potrebu za izgradnjom konstruktivnog dijaloga umesto nasilnih političkih obračuna.

08:49

NISMO ČULI PROGRAME, NI POLITIKU, SAMO LIČNE NAPADE Barac: Zašto su to pokušali, po čijem nalogu i šta im je bio cilj!?

Osvrćući se na nedavno političko natezanje, Barac je naglasio važnost programa političkih lidera u pronalaženju održivih rešenja za društvene izazove.

- Nismo čuli programe, nismo čuli politiku, nego smo čuli samo lične napade - istakao je. Pozvao je političare da predstave jasne programe koji će omogućiti napredak društva i privući podršku građana.

Nadalje, Barac je upozorio na vanjske pritiske s kojima se naša država suočava, naglašavajući potrebu za zajedničkim nacionalnim pristupom.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track