PREMIJERKA BRNABIĆ: Ako izgubimo na izborima, SNS će biti odgovorna opozicija, ne mislim da će se to desiti
Arhivska fotografija, Foto: screenshot Pink tv

tv gostovanje

PREMIJERKA BRNABIĆ: Ako izgubimo na izborima, SNS će biti odgovorna opozicija, ne mislim da će se to desiti

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će izbori 17. decembra biti održani jer je Srpskoj naprednoj stranci (SNS), čiji je funkcioner, "važno da još jednom proveri narodnu volju i da proveri da li ima tu stabilnost".

"Ako nemamo, SNS će čestitati, bićemo odgovorna opozicija. Ne mislim da će se to desiti. Prilično sam uverena da će naši ljudi glasati za rezultate i za plan i program za budućnost", rekla je Brnabić za televiziju Hepi.

Govoreći o poseti predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen Beogradu, Brnabić je rekla da je "ukazala posebnu čast Srbiji time što ostaje ovde jedno veče", odnosno boravi najduže u Srbiji u toku četvorodnevne posete zemljama zapadnog Balkana.

Brnabić je najavila da u četvrtak putuje u Peking gde će se sastati sa kineskim premijerom Li Ćijangom i predsednikom Si Đi Pingom, u vezi političkih i ekonomskih tema.

Brnabić je rekla da je ta poseta za Srbiju i ekonomski i politički važna, jer dolazi nekoliko nedelja nakon potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kinom.

Kako je kazala, tom prilikom će zajedno sa premijerom Kine (Li Ćiangom) otvoriti u Šangaju "Kineski uvozni ekspo sajam".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track