LAŽNA DRŽAVA NASTAVLJA DA SE NAORUŽAVA: Kurti najavio povećanje broja policajaca i pripadnika vojske tzv. Kosova
Foto: Youtube/Sky News/Radio Free Europe/Radio Liberty

LAŽNA DRŽAVA NASTAVLJA DA SE NAORUŽAVA: Kurti najavio povećanje broja policajaca i pripadnika vojske tzv. Kosova

Politika -

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da budžet za narednu godinu iznosi 3,314 milijardi evra, a da će posebna pažnja biti posvećena sektoru odbrane, policiji i vojski.

Kurti je rekao da je jača privreda, da sa više radnih mesta omogućila i povećanje budžeta, kroz koji će biti pružena veća podrška prioritetnim sektorima.

"Budžet za 2024. godinu biće 3,314 milijardi evra. Za javni sektor smo početkom ove godine najavili da će povećanje koeficijenta zarada za 2024. biti 110 evra i to ostvarujemo. Dakle, povećavamo plate u javnom sektoru kao što smo rekli. Ukupan budžet za plate biće 805 miliona evra, ili oko 30 odsto veći nego pre pet godina“, rekao je Kurti.

Naveo je da će posebna pažnja biti usmerena na sektor bezbednosti, pa je za narednu godinu planirano povećanje broja policajaca za još 500, a broj vojnika za još 600.

"Budžet Ministarstva unutrašnjih poslova prvi put će premašiti 216 miliona evra, a Ministarstva odbrane preko 153 miliona evra“, naveo je on.

(Kurir.rs/Kosovo Online)

Bonus video:

07:30

ZAŠTO SU PUSTILI ZVER KOJA JE PUCALA NA DECU? Zavišić: Samo srpska SUZA NEMA MAJKU! Kurti neće ostvariti snove o brisanju Srba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track