"KO GOD POBEDI, MORAMO NASTAVITI ISTIM PUTEM" Gajović o predstojećim izborima: Smatram da izbori ove godine NISU POTREBNI
Foto: kurir tv

kurir tv

"KO GOD POBEDI, MORAMO NASTAVITI ISTIM PUTEM" Gajović o predstojećim izborima: Smatram da izbori ove godine NISU POTREBNI

Politika -

Aleksandar Gajović, novinar i publicista gostujući u studiju Kurir televizije, razgovarao je sa voditeljkom Oljom Lazarević povodom aktuelnih poltiičkih dešavanja u Srbiji.

Aleksandar Gajović
foto: kurir tv

Gajović je podelio svoje stavove i pristup izborima, ali isto tako i nade da će oni biti prilika za nastavak već započetih reformi i rada na ključnim pitanjima.

Nije krio svoj skepticizam prema izborima, ističući da je smatrao da su oni nepotrebni s obzirom na relativno skoro održane prethodne izbore. Ipak, naglasio je da je sadašnji predsednik Aleksandar Vučić održao obećanje koje je dao opoziciji koja je tražila izbore, što će se odigrati 17. decembra.

- Mora da kažem da sam u više navrata u vašim emisijama iskazao skepticizam da će ove godine biti izbori iz prostog razloga što sam smatrao da oni nisu potrebni. Nisu potrebni, bili su relativno skoro - rekao je Gajović.

Komentarišući kratko vreme predizborne kampanje, Gajović smatra da je 45 dana, ili čak manje, dovoljno da se politički subjekti predstave i iznesu svoje programe. Osim toga, istakao je da je politička kampanja uvek prilika za fer i poštene izbore, ali da će, nažalost, biti i prljavih trikova i podmetanja.

- Predsednik Vučić je održao obećanje koje je dao pre svega opoziciji koja je tražila izbore i ispunio je to obećanje koje će biti 17. decembra- rekao je.

Gajović je izrazio očekivanje da će, bez obzira na ishod izbora, Srbija nastaviti s istim putem jer su izazovi i problemi veliki. Osvrćući se na trajanje predizborne kampanje, naglasio je: - Ja mislim da je to sasvim dovoljno vremena da svako ko učestvuje na ovim izborima pokaže i prikaže svoj plan, svoju ideju, svoj program.

02:57

GAJOVIĆ O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA

Posebno je naglasio nedavne napore predsednika Vučića u rešavanju pitanja Kosova, uz ocenu da će se rezultati tih razgovora verovatno videti nakon izbora. Opoziciju je opisao kao inicijativnu, posebno u Beogradu, ali je istakao da će biti potrebno videti kako će se njihovi napori odraziti na političku scenu nakon izbora.

Na pitanje o ekonomskoj politici, Gajović je istakao da je saglasan s ministrom finansija Sinišom Malim u vezi s planovima za poboljšanje kvaliteta života građana, povećanje plata i penzija, izgradnju bolnica, škola i autoputeva. Međutim, napomenuo je da još nije imao priliku da se upozna s programom opozicije i njenim planovima za budućnost.

Gajović je zaključio da su ovi izbori ključni za Srbiju i da se nada da će politička stabilnost i napredak biti prioritet bez obzira na ishod izbora:

- Srbija ko god da pobedi na izborima i ko god da osvoji vlast, mora da nastavi ovim putem!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track