"SRBIJA TREBA DA NASTAVI PROSPERITET KOJI IMA OD 2012. GODINE" Nebojša Obrknežev: Jačina stranke je, naravno, u RAZGRANATOJ MREŽI
Foto: Petar Aleksić

kurir tv

"SRBIJA TREBA DA NASTAVI PROSPERITET KOJI IMA OD 2012. GODINE" Nebojša Obrknežev: Jačina stranke je, naravno, u RAZGRANATOJ MREŽI

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da do 2027. godine neće biti drugih izbora i da Srbija 17. decembra odlučuje o svojoj sudbini. Dodao je da se Srbija na izborima opredeljuje kako će zemlja da izgleda i da li će nastaviti sa ekonomskim napretkom.

Predsednik je istakao da je tokom perioda između 2008 i 2012. godine zemlja propadala, jer je kako je ocenio "neko političkim odlukama mislio da uređuje ekonomiju".

Izborna lista, SNS, izbori, Gradska Uprava
foto: Nenad Kostić

O ovome je sa voditeljkom jutarnjeg programa razgovarao gost Nebojša Obrknežev.

On se osvrnuo na trenutnu političku situaciju u zemlji i oštro kritikovao destruktivne tendencije unutar političke arene.

- Imate programske ciljeve ako govorimo o totalno destruktivnim strankama ili o ovoj koaliciji oko faktički Dragana Đilasa - istakao je Obrknežev, ukazujući na disonantnost stavova unutar političkih struktura.

Pored toga, posebno je naglasio problem kontinuiranog neslaganja unutar političkih opcija oko ključnih pitanja kao što su Kosovo i Metohija, kao i spoljna politika prema Ruskoj Federaciji.

Govoreći o ekonomskim dostignućima zemlje, Obrknežev je naglasio važnost održavanja ekonomskog prosperiteta koji je započet 2012. godine.

- Srbija mora da nastavi ovaj prosperitet koji već ima od 2012. godine - istakao je Obrknežev.

Ujedno, kritikovao je prethodne političke strukture, uključujući Demokratsku stranku i Demokratsku stranku Srbije, zbog njihovog nedostatka jasnog programa i političke strategije.

02:49

SRBIJA MORA DA NASTAVI OVAJ PROSPERITET KOJI VEĆ IMA OD 2012. GODINE

Osvrćući se na izborne perspektive, Obrknežev je istakao problem nedostatka prisustva opozicije u mnogim delovima zemlje, posebno u opštinskim mesnim odborima.

- Jačina neke stranke ili partije se sagledava koliko imate mrežu razgranatu po čitavoj državi - naglasio je Obrknežev, ukazujući na nedostatak široke podrške za opozicione partije van Beograda.

Dok se bliže izbornom ciklusu, Obrknežev je istakao značaj istraživanja javnog mnjenja u određivanju političkih strategija.

- Oni izlaze i za parlamentarne izbore sa tim ciframa i im toliko frljaju do izbora - ukazao je Obrknežev na fluktuacije u popularnosti stranaka uoči izbora.

Obrkneževljevo obraćanje dodatno je pojačalo političke tenzije u zemlji, a građani s nestrpljenjem iščekuju dalji razvoj političkih događaja uoči nadolazećih izbora.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:27

Aleksandar Gajović, novinar i publicista i Nebojša Obrknežev, iz Centra za društvenu stabilnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track