BIOGRAFIJA ĐILASOVOG KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA PUNA ŠOK-DETALJA Brnabić: Obradović radi u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu
Foto: Printskrin

i ovaj deo su prećutali

BIOGRAFIJA ĐILASOVOG KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA PUNA ŠOK-DETALJA Brnabić: Obradović radi u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu

Politika -

Šok informacije o Vladimru Obradoviću, kandidatu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, samo se nižu. Posle otkrića da je Obradović zapravo bio savetnik bivšeg ministra Nenada Popovića, te član Ekonomskog saveta DSS, ali i kandidat na listi te partije u opštini Rakovica 2004, premijerka Ana Brnabić iznela je na društvenoj mreži Iks još jedan veoma zanimljiv detalj.

Ona tvrdi da je Obradović još zaposlen u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, što je, inače, centralna institucija sistema stručnog usavršavanja u javnoj upravi Republike Srbije, a nad kojom nadzor vrši Ministarsto za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Odgovarajući na tvit poslanika SNS Milenka Jovanova, da je Obradović, kak je sam naveo, "sklonjen", Brnabićeva je napisala:

- Kako sklonjen?!? Au, pa izgleda da im on nije prijavio ni da još uvek radi i za našu Nacionalnu akademiju za javnu upravu! Samo ove godine uzeo 379.478 din da pomogne u reformama.... nemojte mi reći da ni to nije prijavio Đilasu? Ili možda jeste, a Đilas nije ostalima?

Brnabićeva je ranije reagovala na fotografiju koju je objavio Jovanov na kojoj se vidi Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović kako stoji iza nje.

- Nemojte da ste takvi, čovek bio savetnik ministra Nenada Popovića. Za savetničku naknadu bio "Pravac Rusija", za Đilasovu „Pravac Evropa“. Što bi njegov kolega rekao „luta beba“... E, ali to nećete naći u tekstu na N1 „Ko je Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda?“ - napisala je Brnabićeva na platformi X.

Milenko Jovanov je u novoj objavi uz fotografiju Vladimira Obradovića napisao "Zar ne zvuči kao balada moja biografija", a premijerka Brnabić je na to odgovorila:

- Da je Popović ostao ministar, ovaj bi još bio pomoćnik/savetnik ministra. Da smo Ćuti dali dozvolu za MHE, on bi, sa Ratkom Ristićem, bio konsultant za MHE. Da je Dobrica umeo da peva, bio bi frontmen Cokula. Da nismo spustili cenzus na 3%, Lazović bi i dalje bio nezaposlen.

Kurir.rs

Bonus video:

04:26

OPOZICIJA NEMA IDEOLOGIJU, ZATO JE MOGUĆ SPOJ NESPOJIVOG Matić: Ne izjašnjavaju se o bitnim pitanjima, zanimaju ih samo fotelje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track