GRADONAČELNIK ŠTRPCA NA SASTANKU SA KOMANDANTOM KFOR-A! Jevtić: Razgovarao sam sa Vekom o bezbednosnoj situaciji u opštini!
Foto: Foto: Kosovo Online

kosovo i metohija

GRADONAČELNIK ŠTRPCA NA SASTANKU SA KOMANDANTOM KFOR-A! Jevtić: Razgovarao sam sa Vekom o bezbednosnoj situaciji u opštini!

Politika -

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić sastao se danas sa komandantom Kfora regionalne komande Zapad Gabrijelom Vekom, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u toj opštini.

Jevtić je istakao da je tokom sastanka sa Vekom akcenat stavljen i na politička dešavanja koja utiču na funkcionisanje te lokalne samouprave.

- Sastanak je bio sažet pre svega sa fokusom na bezbednosnu situaciju u opštini Štrpce, a i generalno, i uticaj nekih političkih procesa na bezbednost naših sugrađana. Ono na šta sam posebno stavio akcenat su politička dešavanja u smislu svega onoga što ima uticaj na funkcionisanje jedne lokalne samouprave, u ovom slučaju na opštinu Štrpce - kazao je Jevtić.

Istakao je da je dogovoreno da se održavanje sastanaka i kontakta nastavi u budućnosti.

- Još jednom sam istakao kao činjenicu neke podatke iz ove godine, i ono što se desilo 6. januara kada su upucani Stefan i Miloš, pa nakon toga odluke određenih institucija da se onaj koji je pucao na njih pusti na slobodu, kao loš primer onoga što treba da se u krajnjem smislu izgradi ovde, a to je bezbednost i sigurnost za sve građane. Činjenica je da je i taj događaj i sve ono što se dešava u negativnom kontekstu, kada govorimo o bezbednosti na Kosovu i situaciji u kojoj se nalazimo, rezultat politike aktuelnog režima u Prištini i odbijanje da se pronađu rešenja koja će omogućiti drugačiju situaciju na terenu - naveo je Jevtić.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja