JASNA NAMERA ALBANSKIH IZGREDNIKA DA OTERAJU SRBE SA KUĆNOG PRAGA: Kancelarija za KiM se oglasila povodom pljačke dve srpske kuće!
Foto: Kancelarija za KiM

saopštenje

JASNA NAMERA ALBANSKIH IZGREDNIKA DA OTERAJU SRBE SA KUĆNOG PRAGA: Kancelarija za KiM se oglasila povodom pljačke dve srpske kuće!

Politika -

Kancelarija za KiM saopštila je da su dve srpske kuće opljačkane u prethodna dva dana u selu Miloševo u opštini Obilić. Tom prilikom ukradena je poljoprivredna mehanizacija, dok su kuće ispreturane, pa će se dodatne razmere štete tek utvrditi, prenosi Kosovo Online.

U saopštenju Kancelarije za KiM se napominje da je Mališevo etnički gotovo očišćeno od Srba, dok svega nekoliko srpskih porodica koje su ostale da žive u ovom mestu sada dodatno strahuju za svoju imovinu, ali i za svoju bezbednost, posebno imajući u vidu da su se njihovi domovi već nalazili na meti albanskih ekstremista.

- Budući da je ovim porodicama poljoprivreda glavni izvor egzistencije, jasna je namera albanskih izgrednika koji su izveli ovaj sramni čin da preostale Srbe ostave bez uslova za goli život i zauvek ih proteraju sa kućnog praga - dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM ističu da gotovo svakodnevno upozoravaju predstavnike međunarodnih institucija o konkretnim slučajevima ugrožavanja osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu koji se danas, u 21. veku odvijaju pred očima svih međunarodnih misija koje deluju na prostoru Kosova, ali adekvatne reakcije nema.

- Verbalno nasilje prema srpskom narodu koje koriste političari iz Prištine, lančano se prenosi na svakodnevni život ljudi koji žive na prostoru KiM i generiše incidente na terenu - zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja