MINISTAR MILIĆEVIĆ NA SREBRNOM JEZERU: Potrebna nam je politika kakvu vodi Aleksandar Vučić
Foto: privatna arhiva

MINISTAR MILIĆEVIĆ NA SREBRNOM JEZERU: Potrebna nam je politika kakvu vodi Aleksandar Vučić

Politika -

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za oblast odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras na Srebrnom jezeru sportski kamp za decu iz regiona i dijaspore "Srbija te zove". Na kampu učestvuje više od 200 mališana srpskog porekla iz četrnaest zemalja.

"Draga deco, svima hvala što ste došli u svoju Srbiju na ovaj turnir. I svi vi koji ste večeras ovde ste pobednici. Ali, posebno hvala našim mališanima sa Kosova i Metohije, iz Štrpca, koji na ovom turniru s ponosom predstavljaju Srbiju", rekao je ministar u obraćanju učesnicima turnira i posebno im ukazao na važnost bavljenja sportom, ali i na to da gde god živeli nikada ne zaborave ko su i odakle su.

Govoreći o predstojećim izborima ministar Milićević je istakao da je na njemu da radi posao za koji je preuzeo odgovornost.

1 / 4 Foto: privatna arhiva

"Kad dođe vreme, građani će odlučiti kako i na koji način će nekome ukazati poverenje. Ciljeve koje smo definisali nastavljamo i pre 17. decembra i posle, a potrebna nam je mudra i racionalna politika kakvu vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić i državno rukovodstvo", istakao je ministar.

Nakon svečanog otvaranja odigrana je revijalna utakmica između mladih nada FK Crvena zvezda i "Drim tima turnira" u kom su zaigrali i ministar Milićević i proslavljeni sportista Nikola Rađen. Petlići crveno-belih ubedljivo su porazili seniore iz Drim tima rezultatom 6:2.

Svečanom otvaranju turnira prisustvovali su i politički lider Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stojiljković, kao i novinari srpskih medija iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske i Severne Makedonije. Svi oni ovog vikenda zajedno sa kolegama iz Srbije učestvuju na seminaru "Mostovi do zavičaja" koji je organizovao Kabinet ministra Milićevića, a u cilju jačanja veza i saradnje medijskih radnika iz matice i dijaspore.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja