PONOVO SE VIJORI TROBOJKA: U Velikoj Hoči postavljena nova srpska zastava na spomeniku kidnapovanim i ubijenim Srbima!
Foto: Kancelarija za KiM

ODGOVOR EKSTREMISTIMA

PONOVO SE VIJORI TROBOJKA: U Velikoj Hoči postavljena nova srpska zastava na spomeniku kidnapovanim i ubijenim Srbima!

Politika -

Na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči u opštini Orahovac danas je postavljena nova srpska trobojka koju su proteklog vikenda zapalili albanski ekstremisti.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju tada je navela da će zajedno sa svojim predstavnicima na terenu postaviti novi srpski barjak što je već danas učinjeno i ponovo se na ovom znamenju ponosno vijori srpska zastava s kojom je postavljen i novi jarbol.

Podsetimo, na spomeniku 84 ubijena i kidnapovana građanina srpske nacionalnosti sa teritorije opštine Orahovac 1998. i 1999. godine, koji se nalazi na ulazu u mesto Velika Hoča, tokom vikenda je zapaljena srpska trobojka.

Zastava
foto: Kancelarija za KiM

- Paljenje srpske trobojke i skrnavljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odoleva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila - ocenila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i najavila postavljanje nove zastave.

Kurir.rs/

Bonus video:

00:59

PLAŠI NAS TO ŠTO SU NAJAVILI SKIDANJE SRPSKIH ZASTAVA! Stručnjaci nemaju dilemu: Kurtiju je cela karijera borba protiv ZSO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track