"NAŠA JAVNOST NE ZNA DETALJE SPORAZUMA, ALI EVO, U PRIŠTINI CURE INFORMACIJE" Drecun zapanjen: Ponovo nas uvlače u IGRU! (SNIMAK)
Kosovska Mitrovica, Foto: kurir tv

kurir tv

"NAŠA JAVNOST NE ZNA DETALJE SPORAZUMA, ALI EVO, U PRIŠTINI CURE INFORMACIJE" Drecun zapanjen: Ponovo nas uvlače u IGRU! (SNIMAK)

Politika -

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je da su jučerašnji razgovori u Briselu sa glavnim pregovaračima Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem bili korisni za napredak u vezi brojnih pitanja koja su se našla na stolu.

Medjutim do trojnog sastanka nije došlo, a opširnije o tome zašto - govorio je Milovan Drecun, Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije.

KiM, Mitrovica
foto: kurir tv

On je poznatim nazvao stavova Beograda i Prištine i rekao da nema koristi od razgovora jer napretka ne može biti.

- Oni žele na mala vrata da uvedu de fakto priznanje i da ne formiraju Zajednicu Srpskih opština. Priština ima podršku Zapada. Ključni razlog je francusko -nemački sporazum i ne protivljenje Beograda članstvu "Kosova"... Kurti kaže da ne želi jednonacionalne zajednice. Čekaj bre, zar ne postoji albanska nacionalna zajednica, pa čekaj šta ti onda smeta srpska. Naravno, Priština je ohrabrena od strane političkog Zapada. Dok Beograd ne prizna Kosovo nema ništa od ZSO! - rekao je Drecun, podsetivši na strašan teror nad Srbima na KiM:

- Kao da su u koncentracionim logorima! Obespravljeni su u svemu! Nemaju pristup ničemu. Kurti kaže, potez koji je ključan je de fakto priznanje... Sada imamo situaciju da naša javnost ne zna detalje ovih dogovora, detalji cure u Prištini. Dajte sve za ništa! Opet nas uvlače u priču!

A koje informacije su otkrivene u Prištini poslušajte u SNIMKU ISPOD:

05:50

NAŠA JAVNOST NE ZNA DETALJE SPORAZUMA, ALI EVO, U PRIŠTINI CURE INFORMACIJE Drecun zapanjen: Ponovo nas uvlače u IGRU! (SNIMAK)

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:15

OVAJ PROCES DOVEO JE DVA NARODA NIKADA BLIŽE RATU Analitičari o situaciji na KiM: Sve su sveli na opstrukcije Srbije! (video)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track