PIONI SKAČU NA GAZDIN MIG Dokopa li se opozicija nekim čudom vlasti, sednice Vlade ne bi držali u Nemanjinoj, već u Šolakovoj vili
Foto: Printscreen, BETA Amir Hamzagić, Beta Biljana Ljubisavljević, Beta Miloš Miškov, Beta Milan Obradović

Zašto Ðilas i ekipa brane D ekspres

PIONI SKAČU NA GAZDIN MIG Dokopa li se opozicija nekim čudom vlasti, sednice Vlade ne bi držali u Nemanjinoj, već u Šolakovoj vili

Politika -

Srbija se brani u Krnjači!

U Ulici Zage Malivuk 1 u ovom beogradskom naselju nalaze se kancelarije kurirske službe "D ekspres", u koje su u noći između četvrtka i petka upali pripadnici Uprave kriminalističke policije i Poreske policije.

Odmah ujutru, kao kad se podigne kamen, pa se crvi i bube, uznemireni dnevnim svetlom, razmile, požurili su da se oglase lideri stranaka sa liste Dragana Đilasa "Srbija protiv nasilja" i usprotive se akciji policije.

Miki Aleksić, Srđan Milivojević, Željko Veselinović, Đorđe Miketić i, mimo običaja da stoji u senci, Dragan Đilas lično - svi su oni tvrdili da je "upad u privatnu firmu izvršen bez ikakvog osnova"!

Normalan čovek ne može da se ne zapita: otkud znaju?

Možda je neki službenik na svoju ruku švercovao drogu ili retke životinje, možda su dobili dojavu o pranju para... Ima stotinu mogućnosti, jer policija ne objašnjava unapred zašto preduzima neku akciju. Pogotovo objašnjenje ne šalje političkim strankama.

Ali otkud uopšte stranke u tome? Zašto je političare - pa još pred izbore, kad su ionako prezauzeti - toliko potreslo ono što se događa u jednom privatnom, objektivno gledano - nevažnom preduzeću?

Eh, zašto...

Zato što je vlasnik preduzeća Dragan Šolak.

Dragan Šolak
foto: Printscreen

Osetljiv na policiju i poreske organe, i gotovo alergičan na pominjanje istrage, okupio je svoje pulene i naredio im da svi do jednog stanu u odbranu njegove imovine.

To je njegovo pravo koje mu niko ne može osporiti - ima se, može se!

Građane Srbije, međutim, morala bi da sneveseli činjenica da su pretendenti na njihove glasove na izborima i, sledstveno tome, na vođenje zemlje najobičniji pioni jednog tajkuna. I da su spremni da založe svoj autoritet (kakav god da je) i ugroze izbornu kampanju zato što gazda to od njih traži!

Rekao bi čovek da su mu mnogo dužni kad tako skaču na prvi njegov mig...

Ako je neko do sada i imao iluzije o stvarnoj nezavisnosti Đilasa i društva, sad ga je gola istina udarila u glavu. Letnja kampanja "Srbija protiv nasilja" i istoimena izborna lista koja se iz nje iznedrila predstavljaju ozbiljan i veliki poslovni poduhvat Dragana Šolaka, s ciljem da se u Beogradu instalira vlada koja će njemu biti podređena, a čiji će cilj biti uvećanje njegove poslovne imperije.

Ima tu još nešto: "D ekspres " je tek kliker u poređenju s drugim delovima Šolakove imperije. Mobilizacija svih političara koje drži u šaci nije, dakle, diktirana potrebom da zaštiti svoje vitalne interese. Reč je o vežbi koja Đilasu, Milivojeviću, Ćuti, Veselinoviću i ostalima treba da pokaže gde im je mesto.

Naredivši im da bezrezervno zalegnu za njega, izložio ih je javnom poniženju pred potencijalnim biračima. Poruka je nedvosmislena: od njega i njegovih medija zavise.

A mi?

I mi sada nedvosmisleno znamo: ako se nekim čudom opozicija dokopa vlasti, sednice Vlade ne bi se držale u Nemanjinoj 11, već u Šolakovoj vili.

Kurir.rs

Bonus video:

17:56

ĐILAS I VUČIĆ O NOVOJ VLADI Predstavnici SSP nakon konsultacija na Andrićevom vencu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track