SDS PODNOSI KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG OPTUŽBI DS: TADIĆ: Prljavi napad na nas izbog istine koju sam izneo o Draganu Đilasu!
Foto: Dado Đilas

novi razdor

SDS PODNOSI KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG OPTUŽBI DS: TADIĆ: Prljavi napad na nas izbog istine koju sam izneo o Draganu Đilasu!

Politika -

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića podnosi, kako su najavili, krivičnu prijavu zbog optužbi da toj partiji potpise za decmbarske izbore navodno prikuplja vladajuća partija, a što je na društvenim mrežama tvrdio jedan od funkcionera DS.

Boris Tadić, lider SDS, ove optužbe direktno je povezao sa, kako je naveo na društvenoj mreži Iks, istinom koju je izneo o Draganu Đilasu. Da podsetimo, Tadić je gostujući na Juronjuz pre dva dan, govoreći o razlozima zbog kojih se SDS nije našla na listi "Srbija protiv nasilja", rekao da je ucenjen od Dragana Đilasa da se u narednom periodu ne oglašava u javnosti, praktično je tražio da mu se ukine javna reč.

- Povodom optužbi DS da našoj koaliciji SNS prikuplja potpise, generalni sekretar SDS Dragoslav Ljubičić je na putu ka Sremskoj Mitrovici. Javnost će uskoro imati dokaze da li se radi o prljavom napadu unutar opozicije, koji samo koristi režimu i koji je očigledno odgovor na istine koje sam izneo o pregovorima sa listom Srbija protiv nasilja i zahtevima Dragana Đilasa. Takođe važno je da javnost zna da li su ovi napadi zvaničan stav DS i da li DS i njen predsednik Zoran Lutovac podržavaju optužbe koje iznose njihovi funkcioneri - napisao je sinoć Tadić.

Tadićev sekretar još sinoć se zaputio u Sremsku Mitrovicu da vidi da li su optužbe tačne.

Kako je rekao, u zgradu grada Sremska Mitrovica došao je u 19.15 sati gde je, kako je naveo, u svečanoj sali zatekao ovlašćene overivače i određeni broj aktivista koalicije "Srbija protiv nasilja". Dodao je da je primetio i natpis u zgradi gde se prikupljaju i potpisi za listu NADA.

Ljubičić je potom rekao da je od jedne od aktivistkinja zatražio da ga odvede do prostorije gde se navodno sakupljaju potpisi za listu SDS-DJB, ali kako je rekao, u toj sali nisu zatekli nikoga, a na vratima nije bilo nikakvih obaveštenja.

Ljubičić je, između ostalog, naveo da se u tom trenutku u zgradi grada Sremska Mitrovica pojavio i Dragan Radulović kojeg je Ljubičić pozvao da odu u policiju i prijave slučaj jer je "očigledno došlo do pokušaja nanošenja štete ugledu koalicije SDS-DJB".

Ljubičić je kazao da je Radulović to odbio pa je generalni sekretar SDS otišao sam u policijsku stanicu u Sremskoj Mitrovici gde je dao izjavu i prijavio ceo slučaj.

- Pravni tim SDS će na osnovu te izjave i svih drugih dokaza pokrenuti krivični postupak i preduzeti neophodne pravne radnje - zaključio je Ljubičić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track