OTKRIVAMO ZBOG ČEGA JE SLUŽBENIK AMBASADE HRVATSKE PROTERAN IZ SRBIJE: Pravio mrežu agenata, vrbovao naše državljane!
Foto: Marina Lopičić

kurir saznaje

OTKRIVAMO ZBOG ČEGA JE SLUŽBENIK AMBASADE HRVATSKE PROTERAN IZ SRBIJE: Pravio mrežu agenata, vrbovao naše državljane!

Politika -

Hrvoje Šnajder, prvi sekretar u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, koga je Ministastvo spoljnih poslova proglasilo za personu non grata, u Srbiji je pravio mrežu agenata i vrbovao državljane Srbije da rade kao strani špijuni, nezvanično saznaje Kurir!

U tom raskinkavanju njegovih protivpravnih delatnosti, kako saznajemo, učestvovale su službe bezbednosti Republike Srbije.

Da podsetimo, Šnajder je odlukom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije 20. novembra 2023, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglašen za personu non grata.

Tokom profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću.

- Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomate u proteklom periodu, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusedskoj saradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regionu - navodi se u saopštenju.

Kurir.rs

Bonus video:

01:11

PERSONA NON GRATA: Ovo je izjava zbog koje je proteran Vladimir Božović (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track