"OVO JE JEDNA OD NAJBRUTALNIJIH KAMPANJA OD UVOĐENJA VIŠESTRANAČJA U SRBIJI!" Zavišić: Nismo čuli ništa o političkim programima
Foto: Kurir televizija

izbori

"OVO JE JEDNA OD NAJBRUTALNIJIH KAMPANJA OD UVOĐENJA VIŠESTRANAČJA U SRBIJI!" Zavišić: Nismo čuli ništa o političkim programima

Politika -

Stranke u Srbiji danas ulaze u 20. dan predizborne kampanje. Do sada su predstavnici partija koje izlaze na izbore razgovali s građanima na terenu, bilo je i tribina, nešto manje skupova.

O predstojećim izborima govorio je u jutarnjem programu Kurir televizije Nemanja Zavišić iz centra za društvenu stabilnost.

01:18

OVO JE JEDNA OD NAJBRUTALNIJIH KAMPANJA OD UVOĐENJA VIŠESTRANAČJA U SRBIJI! Zavišić: Nismo čuli ništa o političkim programima

- Ovo je jedna od najkraćih kampanja, ako je uopšte prestajala od prethodnih izbora. Imali smo dosta turbulencija na našem političkom nebu. U ovih nešto manje od mesec dana do izbora nismo mnogo mogli da čujemo o samoj politici, o političkim programima i idejama, već smo svedoci jedne od najbrutalnijih i najprljavijih kampanja od uvođenja višestranačja kod nas 1990. godine - rekao je Zavišić i dodao:

- Prvi dan kampanje započet je brutalnim filmom gde je na najmonstruozniji način prikazan predsednik republike, ali i članovi njegove porodice. Taj film je praktično značio uvod u to kakva nas kampanja čeka. Po tome kako sada stvari stoje izgleda da se ništa mnogo neće promeniti. Izgleda da će opozicija i dalje imati jednu jedinu temu, a to je predsednik Aleksandar Vučić.

Ocenio je da će se na izborima 17. decembra suštinski glasati za dve opcije.

- Zbog takve kampanje, izbor će biti nikad lakši. Možete glasati ili za tu biznis korporaciju predvođenu Đilasom i Šolakom koja ima svoja dva krila političko - oličeno u grupaciji Srbija protiv nasilja, ali i u nekim desnim partijama, i medijsko - oličeno u tzv. samostalnim profesionalnim medijima poput Nove S, Danas, N1, direktne i brojnih drugih nedeljnika i portala. Svaki glas za njih ili za kvazidesničarske stranke je glas za bivši režim koji smo imali od 2000. do 2012. godine i to građanima treba da bude jasno.

Nemanja Zavišić
foto: Kurir televizija

- Kao alternativa tome s druge strane imamo listu Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane i to je glas za onu politiku koju imamo od 2012. do 2023. godine, tačnije od 2014. godine kada je Aleksandar Vučić došao na vlast i sproveo finansijsku konsolidaciju Srbije koja je tada počela da se diže kao feniks iz pepela.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

03:20

POSTOJAO JE SPORAZUM IZMEĐU VLASTI I OPOZICIJE?! Vuletić otkrio u koje 3 situacije se raspisuju VANDREDNI IZBORI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track