HRVATSKA PROTERALA SRPSKOG DIPLOMATU: Ministar Grlić Radman: Nota je uručena ambasadorki, savetnik mora da napusti zemlju!
Gordan Grlić Radman, Foto: Beta/HINA/Tomislav Pavlek/DS

REAKCIJA IZ ZAGREBA

HRVATSKA PROTERALA SRPSKOG DIPLOMATU: Ministar Grlić Radman: Nota je uručena ambasadorki, savetnik mora da napusti zemlju!

Politika -

Šef hrvatske diplomatije i ministar evropskih poslova Gordan Grlić Radman saopštio je juče da je Hrvatska odlučila da savetnika ambasadora Srbije u Hrvatskoj proglasi personom non grata!

- Reagovali smo brzo na proterivanje prvog sekretara u Ambasadi Hrvatske u Beogradu Hrvoja Šnajdera i odlučili se za recipročnu meru. Odlučili smo da savetnik ambasade Srbije u Hrvatskoj bude proglašen personon non grata. Nota je uručena ambasadorki i u njoj se navodi da savetnik mora da napusti teritoriju Hrvatske - saopštio je Gordan Grlić Radman.

On je rekao i da hrvatskom diplomati nije obrazloženo zašto je proglašen nepoželjnom osobom, "što još više zabrinjava". Na pitanje o napisima srpskih medija da je hrvatski diplomata proteran pod optužbama za špijunažu, Grlić Radman je rekao:

- Oni nisu obrazložili razloge, to je za nas relevantno. A ostale spekulacije, kako kome odgovara. Ovo nismo očekivali, od Srbije smo očekivali pruženu ruku. Srbija je tako postupila, mi smo samo odgovorili recipročno - rekao je Grlić Radman.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr/Indeks.hr)

Bonus video:

01:22

NAPADOM NA ZDRAVLJE, ISPUNJAVA SE KURTIJEVA PRETNJA DA ĆE SRBI MORATI DA PATE! Diplomata: Još jedan vid tihog etničkog čišćenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track