TAČIJU I OSTALIM VOĐAMA OVK ZABRANJENA SVAKA KOMUNIKACIJA SA SPOLJNIM SVETOM! Evo koja pravila suda su prekršili
Foto: Profimedia, Drustvene Mreže, Privatna Arhiva

zahtev specijalizivanog tužioca u hagu

TAČIJU I OSTALIM VOĐAMA OVK ZABRANJENA SVAKA KOMUNIKACIJA SA SPOLJNIM SVETOM! Evo koja pravila suda su prekršili

Politika -

Kancelarija Specijalizovanog tužioca u Hagu zatražila je da se optuženima Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju i Redžepu Seljimiju obustave posete i sve komunikacije, osim sa advokatskim timom, jer su prekršili pravila suda otkrivanjem identiteta zaštićenih svedoka i, ili prenošenjem poverljivog sadržaja svedočenja osobama koje ih posećuju u pritvoru, prenosi Koha.

Istragama Specijalizovanog tužilaštva otkriveni su pokušaji ometanja postupka od strane optuženih, jer su posetioce upućivali da razgovaraju sa potencijalnim svedocima i govorili im o čemu da razgovaraju.

Iz ovih razloga, Tužilaštvo je zatražilo da Tači, Veselji i Seljimi obustave svu komunikaciju, uključujući i fizičke posete porodica ili putem aplikacije zoom, telefonske pozive i pismenu komunikaciju. Odluka će biti na snazi do odluke sudskog organa.

Specijalizovano tužilaštvo je čak zatražilo da se trojica optuženih odvoje od ostalih pritvorenika koji se trenutno nalaze u Pritvorskom centru.

Suđenje čelnicima bivše OVK počelo je 3. aprila 2023. godine uvodnim izlaganjima tužilaštva i zastupnika žrtava, a nakon toga i timova odbrane 4. i 5. aprila 2023. U postupku učestvuju 143 žrtve.Tači, Veselji, Seljimi, kao i Jakup Krasnići su optuženi za dela izvršena u periodu najkasnije od marta 1998. do septembra 1999. na više mesta na KiM, kao i u severnoj Albaniji. Terete za ratne zločine, ubistva, protivpravna pritvaranja, mučenja...

Kurir.rs/Koha/Kosovo Online

Bonus video:

00:30

HAG: Tači i Veselji biće optuženi za dva nova logora i zločine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja