Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda sa liste Dragana Đilasa "Srbija protiv nasilja", grubo je, ne trepnuvši, slagao javnost!

On je u emisiji Utisak nedelje na TV Nova S, na direktno pitanje da li je bio savetnik bivšeg ministra Nenada Pooivića, o čemu je Kurir pisao, pokušao da izvrne jasne i nedvosmislene činjenice!

screenshot-20231127-173210.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

Na direktno pitanje voditeljke: "Je l ste li vi bili savetnik ministra Nenada Popovića u okviru Vlade ili ste bili šta?", Obradović je rekao:

- Ne..Savetnik za upravljanje projektima u oblasti inovacija i tehnologije. Dakle, tako se zvala ekspertska pozicija. To nije sistematizovano radno mesto savetnik ministra, ako je to bilo vaše pitanje...

vladimir-obradovic.jpg
Printskrin 
foto: Printskrin

Voditeljka je nastavila: "Niste primali platu kao savetnik?"

Obdarović je ponovio: "Ne. To je bila eksperska pozicija".

screenshot-20231127-173736.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

Međutim, ako Obradović laže, zvanična dokumenta su tu. A upravo prema zvaničnom dokumentu Vlade Srbije u koji smo imali uvid, sistematizacija je u ministarstvu koje je vodio Nenad Popović itekako postojala, a prema njoj je prof. dr Vladimir Obradović bio upravo na poziciji "savetnik ministra".

screenshot-20231127-173743.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

Da podsetimo, kako je Kurir pisao, Obradović se javnosti predstavio kao profesor Fakulteta organizacionih nauka, ali s dobrano opranom biografijom u kojoj nedostaju, za ove izbore i uopšte za politiku, krucijalni podaci, poput onog da je radio upravo kao savetnik ministra Nenada Popovića, inače neskrivenog rusofila i zagovornika okretanja Beograda Moskvi. Popović je bio dugogodišnji član, kasnije i potpredsednik DSS, ali je 2014. osnovao Srpsku narodnu partiju i nalazi se i dalje na njenom čelu. Obradović je 2004. bio kandidat na listi DSS u Rakovici i bio je član Ekonomskog saveta DSS, koji je vodio Popović.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija PRŠTALO U PROGRAMU UŽIVO! Okršaj vlasti i opozicije zbog nove Vlade SAMOFALOV: Pokrali nas, a Đilas se smeška na Andrićevom vencu