"MNOGO SMO PRETRPELI, SVE SE SVODI NA KRIVOLOV NA FOTELJE" Jakovljević o parlamentarnim izborima: E, OVO je neodpustivo! (VIDEO)
Foto: ‚Kurir tv

kurir tv

"MNOGO SMO PRETRPELI, SVE SE SVODI NA KRIVOLOV NA FOTELJE" Jakovljević o parlamentarnim izborima: E, OVO je neodpustivo! (VIDEO)

Politika -

Lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", sudeći prema procenama kladionica, ponovo bi 17. decembra mogla da slavi najbolji rezultat na parlamentarnim izborima - 42,5 odsto.

I na glasanju za Grad Beograd lista okupljena oko SNS mogla bi da računa na najbolji rezultat od 37,6 odsto glasova, dok bi drugoplasirana bila lista "Srbija protiv nasilja" sa 33,4 odsto glasova.

Branko Jakovljević, iz Centra za društvenu stabilnost pojasnio je gledaocima dešavanja na političkoj sceni.

On smatra da su opozicioni predstavnici imali iskustva u politici i vladi Srbije, još pre kandidature, pa istakao:

- Imamo desnu i proevropsku opoziciju. Mi smo zemlja koja je pretrpela, ratove, sankcije, agresije i nemamo vremena za gubljenje - rekao je Jakovljević.

11:23

MNOGO SMO PRETRPELI, SVE SE SVODI NA KRIVOLOV NA FOTELJE Jakovljević o parlamentarnim izborima: Ovo je neodpustivo (VIDEO)

On smatra da je problem čuti šta stranke nude, jer se svode samo na jednu stvar, a to je "kako srušiti Vučića".

- Oni neće da nastave put ka Evropskoj Uniji. Čujemo od DSS-a da žele da sarađuju sa drugim suprotnim krilom opozicije. Svako ko misli da ima za koga da glasa, kome da poveri svoj glas, da mu ukaže poverenje, treba da izađe na izbore, jer se sada, očigledno sve svodi na "lov na fotelju", odnosno krivolov - rekao je i prokomentarisao odluke Aljbina Kurtija.

- Takva geopolitička kretanja su nedopustiva. Faul je bio kada je Kurti otišao u Severnu Makedoniju da propagira "Veliku Albaniju". Ovo je nedopustivo. On prevazilazi prostore samog Kosova i Meothije i nemoguće je da se sa njim pregovara, jer on od pregovora beži. Važno je da Srbija nastavi političku borbu - rekao je Jakovljević.

ŠTA JE JOŠ JAKOVLJEVIĆ REKAO O POZICIJI I OPOZICIJI POSLUŠAJTE OVDE:

11:23

MNOGO SMO PRETRPELI, SVE SE SVODI NA KRIVOLOV NA FOTELJE Jakovljević o parlamentarnim izborima: Ovo je neodpustivo (VIDEO)

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

04:13

NADAM SE DA POLITIKA NEĆE UĆI U ZDRAVSTVO, LJUDIMA JE POTREBNO LEČENJE Dr Milović o alarmantnoj situiaciji u Severnoj Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja