POTPISAN SPORAZUM O VOJNO-TEHNIČKOJ SARADNJI: Ministar Vučević se sastao s kazahstanskim ministrom Nurtleom
Foto: Printscreen/Instagram/milosvucevic

POTPISAN SPORAZUM O VOJNO-TEHNIČKOJ SARADNJI: Ministar Vučević se sastao s kazahstanskim ministrom Nurtleom

Politika -

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas s ministrom spoljnih poslova Republike Кazahstan Muratom Nurtleom.

- Danas sam se sastao sa zamenikom predsednika Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Кazahstan Muratom Nurtleom. Tom prilikom potpisali smo Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji između Republike Srbije i Republike Кazahstan - objavio je Vučević na Instagramu.

Ministar Vučević, tom prilikom, izrazio je zahvalnost na principijelnoj i doslednoj podršci koju Republika Kazahstan pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

On je istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku i da će Vlada Republike Srbije, uprkos svim izazovima, nastaviti da vodi odgovornu politiku mira i saradnje, posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ministar Nurtleu zahvalio je ministru Vučeviću na gostoprimstvu i prilici za razgovor o temama od značaja za saradnju dve zemlje. On je sa ponosom istakao da je prvi kazahstanski ministar koji dolazi u zvaničnu posetu Republici Srbiji.

Prijateljski odnosi koje neguju dve zemlje, kako je ocenio, odličan su preduslov za realizaciju zajedničkih projekata u različitim oblastima, a saradnja u oblasti odbrane dodatno će učvrstiti sveukupne odnose dve države.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track