VAŽAN DAN ZA SRPSKU DIPLOMATIJU: Dačić se sastao sa predstavnicima Francuske i Finske u Skoplju!
Foto: Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

ministarski sastanak oebs-a

VAŽAN DAN ZA SRPSKU DIPLOMATIJU: Dačić se sastao sa predstavnicima Francuske i Finske u Skoplju!

Politika -

Na marginama ministarskog sastanka OEBS-a u Skoplju prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa državnom sekretarkom Ministarstva za Evropu i inostrane poslove Francuske Lorans Bun o odličnom nivou bilateralnih odnosa dveju zemalja i izuzetnoj dinamici političkog dijaloga, prenosi Kosovo Online.

Kako se ističe u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, obostrano je izražena volja da se dostignuti nivo sveukupnih odnosa održi i da se nastavi sa njegovim jačanjem, pri čemu je posebno apostrofirano strateško partnerstvo Srbije i Francuske i njegov značaj za dalje unapređenje saradnje u različitim oblastima od obostranog interesa.

Dodaje se da je francuska strana ovog puta izrazila podršku evropskim integracijama Srbije, kao i procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Tokom razgovora su razmenjena i mišljenja o svim drugim pitanjima i aktuelnim spoljnopolitičkim temama od zajedničkog interesa.

Dačić se, takođe sastao i sa ministarkom spoljnih poslova Finske Elinom Valtonen. U razgovoru sa Dačićem je potvrdila podršku Finske procesu evrointegracija Srbije i nastavak ekspertske pomoći, prenosi Beta.

Ivica Dačić, Elina Valtonen, Lorans Bun
foto: Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Dačić i Valtonen su ocenili odnose dve države kao dobre, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i dalje povezivanje kroz unapređenje saradnje u velikom broju oblasti, posebno u privredi.

Kurir.rs/Kosovo Online/Beta

Bonus video:

00:41

IZBORE TRAŽE ONI KOJI ĆE NA ISTIM IZGUBITI, AJDE DA IM ISPUNIMO ŽELJU Ivica Dačić ubeđen u ishod: Postoji jedna nelogičnost!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track