ITALIJA TREĆI NAJZNAČAJNIJI PARTNER SRBIJE Vučić najavio dolazak Đorđe Meloni u Beograd: Njena poseta značiće nam mnogo
Foto: Printscreen/Video Plus

ITALIJA TREĆI NAJZNAČAJNIJI PARTNER SRBIJE Vučić najavio dolazak Đorđe Meloni u Beograd: Njena poseta značiće nam mnogo

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde u Dubaiju učestvuje na Samitu o klimatskim promenama – COP28 u organizaciji Ujedinjenih nacija.

Nakon niza susreta sa svetskim zvaničnicima, predsednik Vučić se obratio javnosti i istakao da će premijerka Italija Đorđa Meloni doći u Srbiju.

- Dolazi u Beograd za dva dana. Sretao sam se sa skoro svakim premijerom Italije, ne znam gde smo se sve sretali, ali to je bilo po nekoliko puta. Meloni je osoba koja će duže biti uspešna na njihovoj političkoj sceni, biće duže na čelu italijanske vlasti. To je važna poseta za nas, oni su treći najznačajniji partner Srbije, pomagali su na našem evrospkom putu. Verujem da će njena poseta mnogo da znači i za naše odnose i za dovođenje investitora - kazao je predsednik.

Predsednik Vučić će se, nakon ceremonije otvaranja, obratiti učesnicima Samita, a planiran je i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima nekoliko zemalja na marginama ovog skupa.

Ceremonija otvaranja Samita počeće u 12 sati po lokalnom vremenu (9 po srednjeevropskom), dok će obraćanje šefova država i vlada biti u 14 sati (11h).

Kurir.rs

Bonus video:

02:34

VUČIĆ NAJAVIO SEČU U SNS! Pola Glavnog odbora i Predsedništva biće NOVI LJUDI, nećemo se pretvoriti u derivate DS!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja