"TRI STVARI SU VEOMA VAŽNE" Siniša Mali najavio: Prva linija metroa biće gotova do 2028. godine
Foto: Printscreen/PinkTV

"TRI STVARI SU VEOMA VAŽNE" Siniša Mali najavio: Prva linija metroa biće gotova do 2028. godine

Politika -

Ministar finansija Siniša Mali večeras je izjavio da su tri stvari veoma važne za građane Srbije.

- Ja sam pronašao nekoliko Miketićevih izjava. Zagovarao se za normalne porodične vrednosti i ukidanje rijaliti programa jer oni propagiraju kriminal, nasilje i prostituciju - rekao je Mali u "Hit tvitu" na TV Pink i kazao da je to licemerje. Ističe da je licemerje karakteristično za skoro sve predstavnike opozicije.

Pod dva, Mali navodi da je pitanje kako bi izgledala Srbija i Beograd kada bi je/ga vodili takvi ljudi.

Kao treće, on kaže da je glas za bilo koga iz opozicije - glas za Dragana Đilasa. Mali kaže da je desetine miliona evra uloženu u negativnu kampanju protiv predsednika Vučića.

Hit Tvit
foto: Printscreen/PinkTV

On je ukazao na činjenicu da je četvrti na listi na izborima SPS u Blacu Dejan Dimitrijević iz Blaca koji je pevao "Vučiću, p*deru".

"Otvaranje stadiona u Loznici i Zaječaru, jednokratnu pomoć penzionerima, EKSPO, metro... Sve je to opozicija kritikovala", kazao je Mali.

- Prva linija metroa biće gotova do 2028. godine - rekao je on.

Hrvatski istoričar Goran Šarić je podsetio na svoje reči da ni na svoje predavanje "ne bi došao kada bi N1 pozvao ljude da na isto dođu". Srbija je 2012. imala na računu 70 miliona evra, podseća ministar finansija.

- Nisu imali ni da isplate penzije, država je bila u bankrotu. Dragan Đilas je u to vreme imao 619 miliona evra. Danas Srbija na računu ima 5 milijardi evra - rekao je Mali.

Kako kaže Mali, poslednjih 13 godina uprkos svim krizama i nepogodama Srbija otvara fabrike i stvara nova radna mesta. Naveo je da je ispunjenje koje je Vučić dao, ispunjeno je u dan.

- Do kraja naredne nedelje isplatićemo svim srednjoškolcima 10.000 dinara. Ovo je pitanje snage javnih finansija, imamo javni dug potpuno pod kontrolom i skoro 5 milijardi novca na računu - rekao je Mali.

Ministar Mali je istakao da su mu predstavnici režima koji su Srbiju doveli do bankrota svi isti i da bi oni, kako kažu, ponovo da vladaju i da pljačkaju našu zemlju.

1 / 5 Foto: Printscreen/PinkTV

Osim ministra finansija, gostovali su i istoričar Goran Šarić, voditeljka Jovana Jeremić i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track